Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 1 » Як у Києві пройшов День учителя (ВІДЕО)
12:20
Як у Києві пройшов День учителя (ВІДЕО)

 

СВЯТО  НАШИХ  УЧИТЕЛІВ

 

 

 

 

Щороку у першу неділю жовтня в Україні

відзначається День учителя. Однак педагоги

починають отримувати привітання ще

напередодні, в п’ятницю

 

 

 

 

 

 

 

 

Кореспондент УНН відвідав одну зі столичних шкіл.

 

Відмітимо, що в деяких школах Києва урочистості до Дня учителя були відмінені у зв'язку з відзначенням 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру.

 

"Зараз ми відзначаємо дні пам’яті трагедії Бабиного Яру, тому взагалі всі урочисті заходи відмінено. Зазвичай ми проводимо на День вчителя концерт, де діти готують свої привітальні номери. Але все одно школярі вітають своїх вчителів, майже усі діти прийшли до школи з букетами квітів", - сказала директор школи Тетяна Пушкарьова.

 

Учні розповіли, що День учителя - це ще один привід сказати своїм наставникам "спасибі".

 

"З кожним роком ми стаємо все ближчими з нашими вчителями, знаходимо більше взаємопорозуміння. Так, ми можемо бути багато в чому незгодними з вчителем, зокрема з оцінкою, яку вони нам ставлять, але це більше нас стимулює здобувати знання", - сказала учениця 11 класу Євгенія.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Велика заслуга вчителів України у залученні молоді до лав юних членів Товариства Червоного Хреста України. І за це сьогодні кажемо їм з усією червонохрестівською  громадою – велике спасибі!

 

 

 

 

 

Юні члени Товариства разом зі своїми наставниками, у вільний від уроків час, беруть участі у роботі з таких напрямів, як:

 

- поширення знань про основоположні принципи Червоного Хреста і міжнародне гуманітарне право;

- підготовка до надання  допомоги під час катастроф і подолання їхніх наслідків;  

- участь у програмах з профілактики соціально небезпечних хвороб;

- пропаганді  безоплатного донорства крові;

- соціальній підтримці вразливих верств населення (акції «П'ять картоплин», «Чобіток» та ін.).

 

В Чернівецькій обласній організації ТЧХУ, наприклад, молодіжні волонтери надали допомогу 61,5 тис.осіб з числа вразливих верств населення, що становить близько 40% від загальної кількості людей, яким була надана допомога по лінії червонохресної діяльності.

 

Протягом року в рамках роботи з молоддю було проведено акцію «Пам’ятати та не забути», метою якої було  привернення уваги до проблем учасників бойових дій та солдатських вдів,  благодійний муніципальний новорічно-різдвяний бал з продажем на аукціоні картин (привернуто увагу заможних людей області до проблем соціально незахищених хворих дітей, зібрано 60 тис.грн. від продажу квитків), а також інші акції, проекти і конкурси, спрямовані  на допомогу молоддю незахищеним верствам населення.

 

В областях проводилася робота по створенню та діяльності молодіжних формувань медичного спрямування. На сьогодні діють 8223 загонів милосердя, близько 10000 медико-соціальних гуртків і клубів. Так, наприклад в Кіровоградській області працює 278 загонів милосердя, 156 медико-санітарних гуртків, 46 клубів «Юний медик».

 

Традиційним стало проведення акції обдарованих дітей-інвалідів «Сузір’я надії, Великий благодійний Міжнародний лицарський бал за сприяння лицарських орденів Європи (надано допомогу 22 дітям-сиротам на суму 12 тис.грн., передано реанімобіль для обласного діагностичного центру міської дитячої лікарні.

 

 

 

 

 

 

В обласних організаціях ТЧХУ проводиться активна інформаційно-просвітницька робота щодо виховання серед молоді здорового способу життя, запобігання інфекційним захворюванням, алкоголізму, наркоманії, СНІДу і туберкульозу.

 

Заходи, спрямовані  на боротьбу із небезпечними в соціальному плані захворюваннями, проводяться  спільно із управліннями охорони здоров'я за допомогою методу «рівний-рівному» як способу найефективнішого поширення знань про ці  проблеми серед молоді. 

 

На Львівщині також велика увага приділяється роботі з молоддю: у школах вже стали традиційними навчання і тренінги з інструкторами Червоного Хреста з надання першої долікарської допомоги, проводяться заняття з вивчення основ Міжнародного гуманітарного права, розгорнуто благодійні акції "П"ять картоплин", "Чобіток" та ін. В кінці літа в с.Брюховичах працював з 19 до 28 серпня Міжнародний молодіжний табір під егідою Австрійського Червоного Хреста, учасники якого велику увагу приділили вивченню методики психосоціальної допомоги дітям і родинам переселенців зі сходу України.

 

 

Фото – УНН

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1606375-yak-u-kiyevi-proyshov-den-uchitelya-videoreportazh

 

Переглядів: 559 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024