Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 1 » МКЧХ – Донеччині: Поставка вікон для шкіл, які можуть вберегти дітей від поранень
22:26
МКЧХ – Донеччині: Поставка вікон для шкіл, які можуть вберегти дітей від поранень

 

ЗАХИСНІ  ВІКНА

 

 

 

МКЧХ поставляє Донеччині вікна 

особливої конструкції для шкіл,

які можуть вберегти дітей від поранень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щонайменше 12 шкіл на Луганщині потребують додаткового захисту. Такі дані моніторингу Міжнародного Комітету Червоного Хреста, який у межах програми «Посилення безпеки прифронтових шкіл» надає комплексну підтримку закладам освіти на Луганщині.

 

За словами директора Сєверодонецького офісу цієї організації Крістофера Гравена, важливо нагадувати обом воюючим сторонам в Україні про необхідність зберігати школи, що розташовані поблизу лінії розмежування, як важливі соціальні об’єкти, пов’язані з дітьми. Проте обстріли у так званій сірій зоні, попри декларовані час від часу «режими тиші», тривають.

 

Як за таких умов убезпечити дітей, які сидять за партами? Адже не лише потрапляння міни, а й вибухова хвиля може вибити вікна в будівлі, і тоді осколки серйозно поранять тих, хто перебуває в класі.

 

Після консультацій співробітників місії з педагогами, громадськістю та представниками влади інженерна служба місцевого офіса організації запропонувала застосувати розробку панелей, які закриють вікна приблизно на третину, тобто на рівні голів старшокласників, що сидять у класі. Така панель складається з п’яти шарів за типом сандвіча: фанера-метал. Вага однієї панелі - приблизно 20 кілограмів, вартість - майже 3 тисячі гривень.

 

Їх уже встановили у восьми прифронтових школах, на черзі ще чотири - у Щасті, Попасній та дві у Станиці Луганській.

 

Наприклад, у Новотошківській школі, де навчаються 30 школярів та 46 дошкільнят, закрито панелями 36 вікон з боку, звідки найбільше загрожують обстріли.

 

У Золотому, де школа маленька, а лінія розмежування зовсім поряд, закривають усі вікна, а ще тут вирішили пофарбувати панелі в білий колір і дозволити дітям зробити на них кольорові малюнки. «Допомагаючи школі, ми сподіваємося, що допомагаємо усій громаді селища або міста», - коментує проведену роботу Крістофер Гравен.

 

До слова, будівлі школи вже третій рік поспіль у селищах, розташованих поблизу лінії розмежування, служать неофіційним укриттям для всіх жителів.

 

Крім захисту шкільних будівель, Червоний Хрест продовжує програму психосоціальної підтримки людей у зоні конфлікту. Зокрема це тренінги для персоналу шкіл: як зрозуміти, що в дитини стрес, або розпізнати, що в тебе самого шок, як допомогти собі, колезі, дитині, її батькам упоратися зі стресом і надати долікарську допомогу. Такі навички можуть мати вирішальне значення для збереження психологічного та соматичного здоров’я.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ukurier.gov.ua/uk/news/vikno-shkoli-v-zoni-ato-tezh-zahishaye/

 

Переглядів: 567 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024