Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Катар – Україні: ЗМІ Катару про зустріч в МЗС України
20:00
Катар – Україні: ЗМІ Катару про зустріч в МЗС України

 

 

СВОЄЧАСНА  ПІДТРИМКА  

 

 

 

 

 

Арабські газети Катару - про зустріч в МЗС України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 3 жовтня ц.р., дві провідні арабомовні газети Катару «Аль-Шарк» та «Аль-Рая» надрукували розлогі репортажі про проведену журналістами цих видань 22 вересня ц.р. в МЗС України спільну зустріч із Директором Департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС України Андрієм Заяцем та начальником Управління публічної дипломатії МЗС України Анатолієм Соловеєм.

 

Публікації вийшли під заголовками «Український дипломат дав високу оцінку двостороннім відносинам. Доха – важливий політичний та економічний гравець на Близькому Сході» («Аль-Шарк») та «Український очільник наголошує на міцності стосунків між двома країнами. Високо оцінюємо посередницьку роль Катару у вирішенні нагальних регіональних і глобальних питань» («Аль-Рая»).

 

Далі йдеться про те, що, за словами А.Заяця, українсько-катарські відносини за останні роки характеризуються високою динамікою, чому значно сприяло заснування посольств України та Катару у Досі та Києві відповідно. Він також наголосив на тому, пишуть газети, що обидві країни мають значну кількість нереалізованих можливостей у галузях економіки, торгівлі, освіти, культури, туризму тощо. Двосторонній товарообіг, який за минулий рік склав 25 млн. дол. США, вочевидь, не відповідає рівню можливостей сторін. Над суттєвим збільшенням цього показника країни інтенсивно працюватимуть ближчим часом, – передають слова українського дипломата катарські ЗМІ.

 

Зазначається, що Катар розглядається Україною як важливий енергетичний партнер, а відтак, питання поглиблення співпраці у цій сфері потребує активізації зусиль та інтенсифікації контактів на високому та найвищому рівнях.

 

Також український дипломат наголосив на важливості ефективної боротьби усіх держав світу з міжнародним тероризмом, від якого потерпають не лише близькосхідні держави, але й Україна. Також, за словами А.Заяця, у жодному разі не можна проводити паралелі між такими поняттями як тероризм та іслам. В Україні, за його словами, мусульмани історично складали частину палітри українського суспільства.

 

Окремим блоком було відзначено роль Катару у наданні допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам з Донбасу. У цьому контексті А.Заяць висловив подяку Державі Катар за надані 400 тис. дол. США допомоги Товариству Червоного Хреста України. Він також висловив надію на те, що катарський уряд продовжить розпочату практику надання гуманітарної допомоги для підтримки кримськотатарського населення, яке було змушене залишити Крим унаслідок російської окупації півострова.

 

А.Заяць дав високу оцінку результатам саміту, який відбувся наприкінці вересня ц.р. у Нью-Йорку між Президентом України П.Порошенком та еміром Катару шейхом Т.Аль-Тані на полях 71-ї Сесії ГА ООН у Нью-Йорку, висловивши надію на те, що досягнуті під час цієї зустрічі домовленості будуть ближчим часом ефективно реалізовані сторонами. Відзначено також важливість зустрічі, яка відбулась у лютому 2016 р. у Мюнхені між главами зовнішньополітичних відомств України і Катару.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/zmi-kataru-pro-zustrich-mzs-news-35021.html

 

Переглядів: 507 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024