Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий оплатити борги мешканців Донеччини за електроенергію
21:22
Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий оплатити борги мешканців Донеччини за електроенергію

 

НЕОРДИНАРНЕ  РІШЕННЯ

 

 

       

       Міжнародний Комітет

       Червоного Хреста готовий

       оплатити борги мешканців

       Донеччини за електрику   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Через припинення енергопостачання на водонапірних станціях Луганської області, 600 тисяч людей можуть залишитися без води, попередили в організації. Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив про готовність сплатити рахунки жителів Луганської області за електроенергію, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 тисяч жителів сходу України.

 

Як повідомляється в прес-релізі на сайті МКЧХ, цей крок допоможе людям, які проживають по обидві сторони від лінії зіткнення в Луганській області.

 

"Ми прийняли це безпрецедентне рішення, щоб запобігти виникненню потенційно жахливої гуманітарної ситуації", – заявив глава делегації МКЧХ на території України Алан Эшлиманн.

 

За його словами, оплата рахунків – це тимчасова міра, яка дозволить виграти час для вироблення ефективного рішення.

 

"Цю проблему можна подолати лише з допомогою політичного рішення. Якщо нічого не робити, жителям постраждалих районів доведеться зустріти суворі зимові морози без опалення та водопостачання", – сказав представник МКЧХ.

 

Згідно з інформацією Комітету, на водонапірних станціях Луганській області через не оплату рахунків вже більше тижня відсутнє електропостачання.

 

Відсутність енергопостачання, зокрема, впливає на роботу Західної фільтрувальної станції, що живить систему водонапірних станцій "Карбоніт", який забезпечує водою населені пункти Первомайськ, Стаханов, Брянка та Алчевськ. Також почалися перебої в роботі Петровського водозабору, який обслуговує Луганськ.

 

"МКЧХ прийняв безпрецедентне рішення, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 000 осіб, що живуть в постраждалих районах. Забезпечення подачі води в лікарні, школи, дитячі будинки та соціальні заклади є життєво важливою справою", – вказується в прес-релізі.

 

Комітет також порушив перед всіма учасниками Мінських переговорів проблему оплати водопостачання з контрольованої Києвом частини України на неконтрольовану.

 

Нагадаємо, в липні минулого року Дитячий фонд ООН повідомив, що майже 1,3 млн жителів Донбасу зіткнулися з нестачею води у зв'язку з пошкодженою системою водопостачання в результаті бойових дій.

 

Зокрема, на не підконтрольній Києву території Луганської області понад 470 000 осіб, в тому числі 118 000 дітей, не забезпечені достатньою кількістю безпечної питної води.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dt.ua/UKRAINE/chervoniy-hrest-gotoviy-oplatiti-borgi-meshkanciv-donbasu-za-elektriku-220838_.html

 

Переглядів: 512 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024