Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 6 » Гуманітарна місія німецьких друзів на Черкащині
14:41
Гуманітарна місія німецьких друзів на Черкащині

        

 

ІНВАЛІДНІ  КОЛЯСКИ З НІМЕЧЧИНИ

 

 

 

Нещодавно Городищину  на Черкащині

відвідали друзі з Німеччини: нині виповнюється

10 років співпраці Німецького Червоного Хреста

з м. Городище

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вантажівкою і бусом з причіпами вони привезли понад 4 тонни гуманітарного вантажу. Перш за все, це предмети для лікарні та для соціальних потреб: інвалідні коляски, милиці, ходунки, спеціальні матраци та інше. Також одяг для малозабезпечених категорій населення.

 

 

Поїздка була непростою. Адже на кордоні довелося стояти аж 35 годин. Була довгою і виснажливою процедура оформлення вантажу. Тож до Городища дісталися пізно вночі 20 вересня. Доброчинна місія німецьких друзів складалася з 6 осіб. Групу очолював представник Товариства Червоного Хреста в місті Ульзен Йорк Бойкер.

 

 

 

 

 

 

В складі місії також був представник Німецько-Українського товариства в графстві Бентхайм Альберт Цеггер. До речі, пан Цегер вже понад 25 років розвиває співпрацю з нашим краєм, безліч разів бував у нас, організовував прийом українських делегацій в Німеччині, є почесним громадянином м. Городище. Тож коли приїхали німецькі друзі, їх запросили до Палацу культури на урочистості з нагоди Дня міста. Зал вітав їх бурхливими оплесками. Керівники міста і району сердечно подякували за багаторічну підтримку Городищини.

 

 

 

Під час перебування на Городищині, німці повезли подарунки до дитячих садочків «Зірочка» і «Веселка» м. Городище та «Пролісок» і «Яблучко» с. Мліїв.

 

Гості вручили іграшки, розвиваючі ігри та знаряддя для фітнесу. А для двох інвалідів дитинства з Городища і Старосілля, які мають діагноз ДЦП, подарували якісні, надійні інвалідні коляски.

 

Звичайно, німці хотіли би, щоб весь привезений вантаж був особисто переданий потребуючим громадянам. Але через недосконалість певних норм українського законодавства, роздали тільки те, що змогли оформити на кордоні як особистий вантаж. А решта привезеного нині зберігається на складі, допоки триває непроста процедура розмитнення. А потім через районне товариство Червоного Хреста гуманітарний вантаж буде переданий тим, для кого і був привезений.

 

 

 

 

 

 

Німці перебували на Городищині до 27 вересня. Весь час ними опікувався координатор програм Німецько-Українського товариства Олександр Щепак. Він був і за перекладача, на ньому були клопоти, де розмістити і чим нагодувати гостей, він піклувався про культурну програму.

 

А прощальний вечір організували батьки, діти яких у цьому році побували в Німеччині. Адже влітку до Ульзена були запрошені 16 старшокласників з Городищини. Для них там організовувалися цікаві, пізнавальні екскурсії. Тож коли відбулося прощання з німецькими друзями на площі Миру, також прийшло на цю акцію чимало людей.

 

 

 

Фото – novadoba.com.ua

За джерелом:

http://novadoba.com.ua/32443-gumanitarna-misiya-nimeckykh-druziv.html

 

Переглядів: 533 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024