Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 8 » Алкоголь-вбивця: як не стати жертвою отруєння сурогатом
08:29
Алкоголь-вбивця: як не стати жертвою отруєння сурогатом

 

СЛУШНІ  ПОРАДИ

 

 

       

       Лікар Ростислав Валіхновський (на знімку)

       розповідає, як не стати жертвою отруєння

       і як надати першу допомогу потерпілому від

       отруєння метанолом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Що сталося? Чому у цих порадах є потреба?

 

За останніми даними, в Харківській, Донецькій, Луганській, Миколаївській і Житомирській областях від вживання сурогатного алкоголю зафіксовані 54 смерті. Доктор Ростислав Валіхновський дав слушні поради тим, хто наразився на таку небезпеку. Ось що про це пишуть fakty.ictv.ua.

 

Далі – пряма мова:

 

Що таке метиловий спирт (метанол)?

 

Метанол – це сильна отрута, яка окислюється в організмі до формальдегіду. Формальдегід в свою чергу має перший клас небезпеки для людини і класифікується, як надзвичайно небезпечна речовина. Всього 10 мл прийому його всередину можуть мати летальний результат.

 

Тільки вдумайтеся – формальдегід використовується в якості консервації біологічних речовин, організмів і органів для створення анатомічних препаратів (вони використовуються студентами-біологами і медиками). Він викликає денатурацію білків, тому з його допомогою дублять шкіру в шкіряному виробництві, створюють фотоплівку, смоли, фарби і вироби з пластику.

 

Як розрізнити метанол? Метанол – це спирт, який за своїми фізичними властивостями дуже схожий на етанол – такий же колір і запах. Відрізнити етанол (звичайний алкоголь) від метанолу можна тільки в лабораторії. Тому, немає нічого дивного в тому, що горе-виробники нічого не запідозрили.

 

Як дізнатися, що отруївся метанолом? Ознаки отруєння метанолом – пропасниця, нудота, сльозотеча і різь в очах, біль і печіння в роті і горлі, спрага, блювота з кров’ю, запаморочення і втрата свідомості.

 

Навіть якщо людині вдалося врятувати життя, згодом канцероген призводить до погіршення зору (формальдегід згубно діє на сітківку ока), ураження органів дихання, нирок і печінки.

 

Що робити, якщо отруївся метиловим спиртом? Самостійно в домашніх умовах хворому з гострим отруєнням сурогатом, що містить метанол, мало чим можна допомогти. Постарайтеся забезпечити потерпілому доступ свіжого повітря, звільнити від тиску, що чиниться одягом.

 

Краще не стримувати блювотні позиви – вони свідчать про те, що організм сам бореться з токсинами. Допомогти йому прийняти активоване вугілля та промити шлунок содовим розчином. Після чого забезпечити велике пиття.

 

Примітно, що антидот метанолу – етанол (звичайний алкоголь) в кількостях, що перевищує дозу прийнятого метанолу. Але вводити його в організм (внутрішньо у вену або орально) можуть тільки медики.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/10/08/206678-alkogol-vbyvcya-ne-staty-zhertvoyu-otruyennya-surogatom

 

Переглядів: 840 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024