Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 9 » У столиці 9 жовтня пройшов Сьомий Wizz Air Kyiv City Marathon (ВІДЕО)
21:36
У столиці 9 жовтня пройшов Сьомий Wizz Air Kyiv City Marathon (ВІДЕО)

 

ДОЩ  СПОРТСМЕНАМ -  НЕ  ЗАВАДА!

 

 

 

У дощову неділю, 9 жовтня, у Києві в сьомий раз

відбувся марафон Wizz Air Kyiv City, заради участі

в якому до столиці з'їхалися бігуни з різних країн

світу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на несприятливі погодні умови - вітер і дощ, учасники змагання сміливо боролися за перше місце. На Wizz Air Kyiv City Marathon прийшли навіть діти з батьками. Після забігу маленьким спортсменам роздали медалі та пакети із солодощами.

 

 

 

 

 

У програмі марафону були заплановані дистанції для дорослих (від 2 до 21 км) і для дітей, і долучитися міг кожен бажаючий. А основна флагманська дистанція становила 42,195 км.

 

Титульним спонсором заходу є компанія Wizz Air, від якої кожен учасник забігу отримує ваучер на 20 євро. Генеральними партнерами виступили бренди Аdidas, McDonalds і METRO, кожен із них надав свої подарунки і призовий фонд. Нагороди отримали учасники усіх дистанцій, як дорослих, так і дитячих.

 

 

 

 

 

 

Як розповів кореспонденту QHA генеральний менеджер марафону Дмитро Чернівській, Wizz Air Kyiv City Marathon - це масштабна для України бігова подія, на яку в цьому році приїхало 6600 учасників, у тому числі з-за кордону.

 

«Сьомий київський міжнародний марафон - це очікувана масштабна бігова подія в Україні. На нього сьогодні приїхало шість тисяч шістсот учасників за фінішними протоколами. З них десять відсотків іноземців, тобто шістсот чоловік приїхали з інших країн. Найбільша кількість учасників- з Білорусі (200 осіб), Чехії, Польщі та Франції», - розповів генеральний менеджер марафону.

 

 

 

 

 

 

Також він додав, що київський міжнародний марафон - це культурне явище. Подібні заходи регулярно відбуваються у кожній розвиненій демократичній країні. Саме тому, незважаючи на непрості погодні умови, люди безстрашно реєструються і готуються до забігів.

 

«Люди, які займаються спортом, тренуються і в погану погоду. Це своєрідна перевірка сили духу на витривалість, адже коли світить сонечко, то легше бігати, а тут такий дощ, - а ти вже зареєструвався і має пройти справжнє випробування на міцність. Тим паче, що люди півроку готувалися до цієї події, з нетерпінням чекали її. Більше тисячі учасників з'їхалося зі всієї України - як їм сьогодні не вийти на старт?!» - пояснює Дмитро.

 

 

 

 

 

 

Він розповів, що в усьому світі подібні забіги організовуються давно, наприклад, бостонський марафон має 150-річну історію. В Україні ця ідея виникла сім років тому, і перший марафон провели 16 жовтня 2010 року також на Майдані. Тоді загальна кількість учасників досягла 800 осіб, але щороку кількість бажаючих побігати по київських вулицях зростає.

 

«У наступному році на початку жовтня знову відбудеться вже восьмий київський міжнародний марафон, а напівмарафон пройде навесні. У нас впродовж  року проходить два таких глобальних івенти: марафон і напівмарафон», - каже Чернівській.

 

 

 

 

 

 

Що стосується учасників, то у марафоні взяли участь спортсмени, які вже неодноразово бували на подібних забігах й брали участь в інших міжнародних змаганнях.

 

 

 

 

 

 

«Лещишин, учасник Паралімпійських ігор у Пекіні в 2008 році, виграв дистанцію на 42 км. Його час - близько 2 год 38 хв, це на сім хвилин повільніше, ніж у минулому році київський марафон пробіг Євген Глива, але сьогодні дуже складні погодні умови. Минулорічний переможець Євген Глива теж брав участь на дистанції 42 км - сьогодні він фінішував третім. Також біг Головацький - один із елітних спортсменів, дуже хороший український марафонець», - повідомила Вікторія Варемієнко з відділу маркетингу і комунікації Wizz Air.

 

Сергій Кравчук з Ковеля, який фінішував першим на дистанції 21 км, заявив, що для нього погода не має значення, так як він звик тренуватися і в дощ, і в сніг.

 

«Це звичайна погода для спортсмена. Бігати, коли світить сонце, у спеку, в дощ, у сніг... По дві з половиною години кожен день пробігаю. Щоранку чай з бутербродом - і тренування, а також увечері. Я треную любителів, але тільки тих, хто дійсно хоче займатися спортом. Я біг сьогодні, щоб виграти», - каже переможець Сергій Кравчук.

 

 

 

 

 

У порівнянні з минулим роком призовий фонд марафону зріс удвічі та досяг 78 тисяч гривень.

 

 

Сьомий міжнародний марафон пройшов офіційну сертифікацію Всесвітньої асоціації АIМS, тому його кращі показники можна вважати кваліфікаційними - вони дадуть спортсменам можливість брати участь у відомих марафонах світу.

 

 

Траса київського марафону у 42,195 км пролягла у формі вісімки, через міст Патона, по бульвару Дружби народів, повз Печерську лавру, Національний спорткомплекс «Олімпійський», Національну оперу, Софійського та Михайлівського соборів.

 

 

 

 

 

 

На марафоні було задіяно близько 600 волонтерів, 340 маршалів, а також чергували 22 реанімаційні бригади, волонтери Червоного Хреста і мобільні бригади МоtoHelp.

 

 

Обмеження дорожнього руху було оптимальним: вулиці перекривалися і відкривалися для руху безпосередньо перед і після пробігу.

 

 

Довідково:

 

Як зазначено вище, на марафоні чергували представники загонів швидкого реагування Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Серед них був і загін червонохрестівців з міста Борисполя.

 

 

 

 

 

 

 Цей Бориспільський загін очолює досвідчений командир, кандидат медичних наук Євгеній Черенок (на знімку - крайній зліва).

 

 

 

 

 

Подаючи сьогодні звіт про чергування у себе на сторінці у соцмережі Facebook, автори зазначили:

 

 

 

 

 

 

«На нашій ділянці дистанції пройшло все більш - менш спокійно: одне розтягнення зв'язок, на фініші допомагали марафонцям зігрітися за допомогою термоковдр.

 

 

 


 

 

 

Через перекриття паркової алеї, що біля Аскольдової могили, довелося пересаджувати чоловіка-інваліда у свій транспорт та транспортувати у шпиталь (поліція ніякі машини не пропускала, а діда везли із власної дачі, де йому стало погано).Дощ падав цілий день...».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як потім стало відомо, у чергуванні брали участь три загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України – Національного комітету, Борисполя і Білої Церкви . Вони ретельно патрулювали цю міжнародну спортивну подію. Усього в чергуванні взяли участь 46 членів загонів швидкого реагування.

 

 

 

 

 

 

 

 

У марафоні взяли участь близько 6600 осіб з 50 країн світу. Учасників не зупинила вкрай несприятлива погода – холод і дощ. Члени загонів надали допомогу близько двом десяткам постраждалих. За словами командира загону швидкого реагування Національного комітету Тараса Логгінова, в основному, до загонів зверталися з переохолодженнями, судомами, болями в колінах тощо. На фініші члени загонів Червоного Хреста роздавали термоковдри, щоб хоч якось зігріти учасників марафону.

 

 

 

 

 

 

 

На забіги вийшли також і юні спортсмени. "Українські новини" розмістили у себе про цю подію окремий відео репортаж.

 

 

 

 

 

 

Фото – Бориспільського ЗШР Червоного Хреста та www. qha.com.ua

За джерелами:

https://www.facebook.com/bobrredcross/

http://qha.com.ua/ua/sport/u-stolitsi-proishov-somii-wizz-air-kyiv-city-marathon/11545/

http://ukranews.com/ua/news/453622-u-kyivskomu-mizhnarodnomu-marafoni-vzyaly-uchast-yuni-sportsmeny

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Переглядів: 748 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024