Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова провела навчання з долікарської допомоги для старшокласників Львівської СЗШ-6
17:25
Личаківська РО ТЧХ м. Львова провела навчання з долікарської допомоги для старшокласників Львівської СЗШ-6

 

ТЕОРІЯ  СИЛЬНА  ПРАКТИКОЮ

 

 

 

Личаківська РО ТЧХ м. Львова провела сьогодні,

11 жовтня, навчання з долікарської допомоги

для старшокласників Львівської СЗШ-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львівська СЗШ №6 – це українська загальноосвітня школа I-III ступеня з російською мовою навчання, будівля якої побудована в 1911-1913 роках у Львові на вулиці Зеленій, 22. (Сьогодні вона є пам'ятником архітектури і охороняється законом).

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у ЗСШ-6 невеликий, близько 100  членів.  Його  очолює  педагог-організатор Тетяна Валеріївна Лісова. При її сприянні директор школи Анна Степанівна Жуковська дозволила сьогодні провести тут заняття з надання невідкладної домедичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

Такі заняття в школі  уже були. Адже підготовка складається з шестигодинної програми Червоного Хреста з надання долікарської допомоги. Тож сьогодні відбувся підсумковий тренінг і видача сертифікатів.

 

 

 

 

 

 

Організували і провели заняття працівники Личаківської РО ТЧХ м. Львова (голова – Ірина Апостолюк) та Юлія Руденко – інструктор Червоного Хреста з вивчення правил надання долікарської допомоги. «Кожен із старшокласників  прослухає 6 - годинну навчальну програму. Це дасть можливість навчитися на практиці робити штучне дихання, бинтувати кінцівки, транспортувати пораненого, як зупинити епілептичний напад і багато чого іншого, що входить у цю навчальну програму. Потім доведеться слухачам здати заліки і Червоний Хрест матиме право видати їм відповідні сертифікати». – констатувала Юлія Руденко. 

 

 

 

 

 

 

Інструктор Червоного Хреста показала  старшокласникам прийоми легенево-серцевої реанімації, як робити перев'язки при травмах руки, плеча, ноги, шиї, голови, грудної клітки, ознайомила їх із загальними правилами поведінки під час стихійних лих та надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

Не можна сказати, що учні нічого не знали про надання першої невідкладної допомоги. Починаючи з вересня з ними на уроках, тема за темою, проходила цей навчальний матеріал вчителька з біології Наталія Миколаївна Шалагіна. Зараз випала нагода повторити вивчене і закріпити його на практичних вправах, на спеціальному муляжі.

 

 

 

 

 

 

 

«Ми вдячні Червоному Хресту, що маємо змогу пройти ґрунтовний тренінг з першої невідкладної допомоги, адже теорія сильна перш за все – практикою», - сказав викладач предмету «Захист Вітчизни» Василь Семенович Герус. 

 

 

 

 

 

 

Всі 48 учасників підсумкового заняття отримали сертифікати Червоного Хреста міжнародного зразка, які підтверджують, що їх власники прослухали 6-годинну програму з надання першої долікарської допомоги. 

 

Такі тренінги Червоний Хрест невдовзі проведе й в інших школах Личаківського району м. Львова. 

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич та з фотоархіву СЗШ-6

Прес-служба  Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 1083 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 01:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024