Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Всесвітній день боротьби з артритом
21:28
Всесвітній день боротьби з артритом

 

АРТРИТ – ВАЖКА  НЕДУГА

 

 

 

Всесвітній день боротьби з артритом

проводиться з ініціативи Всесвітньої

організації охорони здоров’я, відзначається

щорічно 12 жовтня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета Всесвітнього дня боротьби з артритом привернення уваги та інформованості широкої громадськості до проблем ревматологічних захворювань.

 

У наш час ревматологічні захворювання займають високі позиції в рейтингу причин захворюваності та інвалідності. На цю недугу схильні хворіти не тільки літні, але й багато молодих людей, а також діти. Найбільш інвалідизуючий є ювенільний ревматоїдний артрит (ЮРА).

 

Артритом хворіє приблизно кожна сота людина. Біль, обмеження в русі, хронічна ниркова недостатність, висока інвалідизація - це те, що несе з собою артрит. Хвороби суглобів вимагають тривалого постійного медичного нагляду та лікування. Хворі гостро потребують реабілітації та соціальної адаптації.

 

У КЗ ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» проводиться сучасна діагностика та лікування хворих на ювенільний ревматоїдний артрит. На даний час у Центрі спостерігається 160 дітей,  хворих на ЮРА, з них з важкою формою – 26. Це діти, які потребують біологічних препаратів.

 

У Львівській області діти з важкою формою ювенільного ревматоїдного артриту повністю забезпечені біологічними препаратами. В 2012 році Львівською обласною радою була затверджена обласна цільова програма «Забезпечення дітей-інвалідів області життєво необхідними медичними препаратами та виробами медичного призначення на 2012-2016 рр.».

 

Крім цього, забезпечення препаратами біологічної терапії здійснюється за Загальнонаціональною програмою «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року.

 

Пацієнти забезпечені психологічним та реабілітаційним супроводом. У рамках співпраці лікарів центру та громадської організації «Радість дитинства» функціонують ревматологічні школи та групи взаємопідтримки для родин, діти у яких хворіють на ювенільний ревматоїдний артрит.

 

Хоча причини розвитку артритів різноманітні, лікарі все одно рекомендують не нехтувати здоровим способом життя, в тому числі фізичними вправами і правильним харчуванням.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5349.html

 

Переглядів: 439 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 17:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024