Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » В Херсонській обласній службі ДСНС провели "круглий стіл" з питань психологічної допомоги переселенцям і їх родинам
09:11
В Херсонській обласній службі ДСНС провели "круглий стіл" з питань психологічної допомоги переселенцям і їх родинам

 

ДОПОМОГА  В  АДАПТАЦІЇ

 

 

 

       

       В Херсонській обласній службі ДСНС

       провели "круглий стіл" з питань

       психологічної допомоги переселенцям

       і їх родинам

 

 

 

 

 

 

12 жовтня в обласній службі ДСНС відбувся «круглий стіл» на тему: «Психологічна адаптація внутрішньо переміщених осіб зі Сходу країни та тимчасово окупованих територій».

 

У заході взяли участь представники психологічної служби Головного управління, громадської організації «Крим SOS» та гуманітарного центру.

 

З вступним словом виступила заступник начальника Головного управління ДСНС області Катерина Гаврилова.

 

«Оскільки нам багато доводиться працювати з внутрішньо переміщеними особами, особливо дітьми, ми бачимо їх проблеми та потреби. Розуміємо, що їм дуже необхідна психологічна допомога. Тому сьогодні запросили вас, щоб поділитись власним досвідом такої роботи, і налагодити спільний вектор співпраці. Було би дуже добре, якби цією роботою ми разом змогли охопити не лише обласний центр, а й інші населені пункти регіону, де проживають переселенці», - зазначила Катерина Гаврилова.

 

Про те, як останнім часом організована робота з маленькими переселенцями розповіли присутнім психологи обласної служби ДСНС. Вони започаткували численні види арт-терапій, тренінгів, які практично щочетверга проводять з дітьми на базі обласної організації Червоний Хрест та у місцевому ХАБі.

 

Влітку чимало довелось попрацювати у літніх таборах відпочинку, як у Херсоні, так і на морському побережжі курортної зони. Здебільшого діти охоче йдуть на контакт, виконують всі запропоновані терапії, складають розповіді про героїв, які за певних обставин опиняються у різних життєвих ситуаціях. Наприкінці ж отримують необхідний емоційний заряд, їх страхи віддаляються, на перший план виходить позитивний та оптимістичний настрій.

 

Поділилась своїм досвідом роботи і представник «Крим SOS», яка сама переїхала з м. Луганськ, і будучи професійним психологом активно включилась у цю важливу роботу вже на Херсонщині. Вона звернула увагу на необхідності проводити психологічну реабілітацію не лише з дітьми, а й обов’язково з їх батьками. Тоді й бажаний результат буде швидшим та кращим.

 

Вона розповіла також про заплановані проекти «Від серця до серця».

 

Беручи до уваги те, що психологам рятувального відомства часто доводиться працювати з великими групами дітей, дівчата з гуманітарного центру погодились на пропозицію спільного проведення психологічних заходів, аби повноцінніше приділити увагу дітям, розділивши їх на кілька груп, найкраще за віком.   

 

Результатом «круглого столу» стало запровадження механізму  продуктивної співпраці між громадськими організаціями та психологічною службою Головного управління ДСНС області з питань надання психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

 

 

Фото – www.ksza.ks.ua

За джерелом:

http://ksza.ks.ua/news/society/66420-v-oblasny-sluzhb-dsns-zbiralis-na-naradu.html

 

Переглядів: 510 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024