Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » 13 жовтня - Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих
17:10
13 жовтня - Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих

 

ЗМЕНШИТИ  СИЛУ СТИХІЇ

 

 

       

       Сьогодні - Міжнародний день зі зменшення

       небезпеки стихійних лих

 

 

 

 

 

 

 

Цей день щорічно відзначається 13 жовтня. А вперше він був відзначений згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 1989 року, як Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих, в рамках Міжнародного десятиріччя зменшення небезпеки стихійних лих (International Decade for Natural Disaster Reduction) - 1990-1999.

 

У 1999 році Генеральна Асамблея вирішила продовжувати щорічно відзначати цю дату як Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих у другу середу жовтня в якості одного з інструментів, що сприяють формуванню глобальної культури зменшення небезпеки стихійних лих, включаючи запобігання стихійним лихам, пом’якшення їх наслідків та забезпечення готовності до них.

 

21 грудня 2009 Генеральна Асамблея в своїй резолюції 64/200 постановила проголосити 13 жовтня датою святкування Дня і поміняла назву на Міжнародний день зменшення небезпеки лих. Мета Дня полягає в підвищенні рівня обізнаності про те, як люди приймають заходи для зниження ризику лих.

 

У середньому в результаті стихійних лих гине 184 людини в день. Через урбанізацію світу число жертв буде рости. Мільйони життів можна було б врятувати, якби держави більше робили для попередження і скорочення ризиків стихійних лих.

 

Кількість постраждалих від землетрусів, циклонів, повеней і засух стрімко зростає. За даними ООН, близько 250 тисяч осіб стали в 2004 році жертвами стихійних лих. Це в три рази більше аналогічного показника 2003 року і майже в 10 разів більше, ніж у 2002 році.

 

Крім того, за повідомленням Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, цей показник втричі перевищує середньорічний показник за період з 1994 по 2003 роки.

 

Міжнародна стратегія по зменшенню небезпеки стихійних лих переслідує, перш за все, мету доведення до відома широкої громадськості важливості завдання запобігання та проведення роз’яснювальної роботи серед населення та громад, які найбільш схильні до небезпеки стати жертвою стихійних, екологічних та техногенних лих, щодо доступних засобів із запобігання переростання небезпек в катастрофи.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://eko.koda.gov.ua/mizhnarodnyj-den-zi-zmenshennya-nebezpeky-lyh/

 

Переглядів: 653 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024