Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Патронажна служба ТЧХУ – потрібна ланка Червоного Хреста на Луганщині
21:47
Патронажна служба ТЧХУ – потрібна ланка Червоного Хреста на Луганщині

 

ЗБЕРЕГТИ   ПАТРОНАЖНУ  СЛУЖБУ

 

 

 

Голова Сєвєродонецької МО ТЧХУ Андрій Яцечко

(на знімку) опублікував на своїй сторінці у соцмережі

Facebook замітку, в якій відстоює збереження

патронажної служби ТЧХУ на Луганщині

 

 

 

ї

 

 

 

 

 

 

Парламентарі відіграють вирішальну роль у забезпеченні виконання Міжнародним Рухом свого гуманітарного Мандата. Один з надважливих принципів Руху Червоного Хреста - гуманність.

 


Метою діяльності Червоного Хреста є попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі Збройних Сил і органам охорони здоров’я, сприяння органам державної влади України у їх діяльності в гуманітарній сфері.

 


Патронажна служба Товариства, яка заснована ще в 1961 році, виконує потужну програму медико-соціальної підтримки незахищених верств населення і надає безкоштовну медичну допомогу, забезпечує індивідуальний догляд за хворими, вирішує питання пов’язані з наданням побутових послуг.

 


Ця служба унікальна не тільки для України, подібні служби існують в багатьох країнах Європи, де є дієва система охорони здоров`я і надійний соціальний захист. Фінансування цих програм там відбувається за рахунок держави повністю – наші ж сестри отримують тільки мінімальну заробітну плату, все інше - медикаменти, апаратура, витратні матеріали, транспорт лягає на плечі Червоного Хреста. 

 


Податок з доходів із заробітної плати патронажної служби відраховується до місцевих бюджетів, військовий збір та єдиний соціальний внесок поповнює державний бюджет.

 


Для Луганської області патронажна служба є вкрай необхідною, адже тільки протягом 2014-2016 р. р. кількість людей похилого віку, інвалідів зросла на 75% у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб.

 


Патронажна служба області - це 151 медична сестра. Вони надають медичну, соціально-побутову допомогу на базі центрів та кімнат медико-соціальної допомоги, здійснюють супровід більш 11 тис. самотніх громадянам похилого віку, серед них 26% - ті, що частково або повністю втратили здатність до пересування та самообслуговування.

 


Тільки в 2015 році через мережу кімнат та центрів було надано 80 тис. різних послуг.

 

 

Фото – зі сторінки А.Яцечка у соцмережі Facebook

Андрій Яцечко,

голова Сєвєродонецької МО ТЧХУ

Переглядів: 685 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024