Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Першокурсники Львівського ліцею імені Героїв Крут склали "Урочисту Клятву"
18:17
Першокурсники Львівського ліцею імені Героїв Крут склали "Урочисту Клятву"

 

 

К Л Я Т В А   Л І Ц Е Ї С Т І В

 

 

 

Першокурсники  Львівського  ліцею імені

Героїв Крут склали сьогодні, 14 жовтня,

"Урочисту Клятву"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У п'ятницю, 14 жовтня, у День захисника України, першокурсники Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут склали "Урочисту Клятву" на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

 

 

 

 

 

На цих урочистостях я також буваю щоразу, як представник Червоного Хреста. Адже ліцей ім. Героїв Крут має хоч і не дуже велику, але потужну, первинну організацію Товариства Червоного Хреста України, яка територіально входить у Личаківську РО ТЧХ м. Львова. В ній на даний час 150 членів.

 

 

 

 

 

 

Очолює Товариство навчального закладу заступник начальника ліцею з виховної роботи, підполковник Анатолій Миколайович Марченко. Завдяки йому, кожен з вихованців достатньо обізнаний із міжнародним гуманітарним правом і навичками наданням першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

На святі були присутні і виступили представники міської і обласної влади, активісти від громадськості, ветерани УПА, демобілізовані воїни, які повернулися додому із зони збройного конфлікту на сході України та інші.

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, вітаючи першокурсників, сказав: "Сьогодні для вас, дорогі ліцеїсти, особливий день. Адже після прийняття Клятви ви стали справжніми чоловіками, готовими захищати нашу державу. Тепер крокуватимете у славний світ української звитяги. І не випадково Клятву складаєте саме у цей день - Свято Покрови Божої Матері, День створення УПА і День захисника України – особливий для кожного мешканця нашої держави і українців за її межами, коли вони вшановують славних наших воїнів усіх поколінь. А нам є чим і ким гордитися».

 

 

 

 

 

 

Далі він нагадав, що від тих часів, коли наші воїни прибили щит на воротах Царгорода, громили ворога під Пилявцями і Жовтими Водами, до часів коли  воїни УПА зробили великий вклад у збереження нашої історичної пам’яті, адже об’єднали епоху Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки і епоху відновлення Української держави, - і аж до сьогодення.

 

 

 

 

 

 

Олег Синютка побажав ліцеїстам: «Будьте професійними, могутніми, вірними пам’яті своїх попередників, бо на нашу з вами долю припало непросте випробування – захистити Україну від агресора та повернути їй попередні кордони. І це під силу вам, молодим героям, нащадкам славних українських воїнів, які повинні сміливо дивитися вперед – у бік перемоги, слави і величі".

 

 

 

 

 

 

Від  міської ради виступив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

 

 

 

 

 

 

«День 14 жовтня - споконвіку був для нас, українців, святом надії, яку несла Покрова, яка могла захистити, яка захищала, яка допомагала творити нашу історію. Сьогодні саме надія і сильна важка праця дають змогу творити героїчну історію і продовжувати будувати незалежну Україну.  І сьогодні саме надія – це те, з чим будуть асоціювати вас, і те, носієм чого стаєте від сьогодні також і ви. Божої опіки вам, і великої сили волі», - зазначив Андрій Москаленко під час привітання першокурсників з нагоди урочистої клятви на вірність Вітчизні.

 

 

 

 

 

 

Ліцеїстів також привітав настоятель Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла о. Степан Сус.

 

 

 

 

 

 

Побачили учасники та гості свята і хореографічну композицію "Пам'ятай про Крути" у виконанні колективу ліцею та послухали виступ хору закладу.

 

 

 

 

 

 

Опісля відбулося урочисте проходження ліцеїстів маршем під музичний супровід оркестру із подальшим переходом до Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла на Богослужіння з нагоди нинішнього свята.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото –  автора та www.loda.gov.ua

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 679 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024