Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Цими днями Землю огорнула одна з найсильнiших магнiтних бур року
20:05
Цими днями Землю огорнула одна з найсильнiших магнiтних бур року

 

ЗБУРЕННЯ  НА  СОНЦІ

 

 

       

       Цими днями Землю огорнула одна

       з найсильнiших магнiтних бур  2016 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розпочалася буря ще 27 вересня i триває досi. За тривалiстю та iнтенсивнiстю це одна iз найсильнiших i затяжних магнiтних бур цього року, пише газета "Експрес".

 

Її наслiдки магнiтосфера Землi вiдчуватиме ще кiлька днiв -- такi данi передав мiжнародний комплекс космiчних телескопiв ТЕСIС.

 

--Чи це означає, що наше самопочуття в цi днi теж залежить вiд космiчної погоди?

 

Говоримо про це з вiдомим дослiдником Сонця та космiчної погоди Любов'ю Янкiв-Вiтковською, доцентом кафедри вищої геодезiї та астрономiї Iнституту геодезiї, та Михайлом Орлюком, завiдувачем вiддiлом магнетизму Iнституту геофiзики НАНУ.

 

-- Якi фактори чи подiї провокують магнiтну бурю на Землi?

 

Л. Янкiв-Вiтковська:

 -- Вiдомо, що на свiтилi вiдбуваються рiзноманiтнi прояви активностi, якi й формують космiчну негоду. Пiд час потужних вибухiв Сонце викидає в космос значну кiлькiсть частинок, газiв та променiв, якi в тому числi спрямованi в бiк Землi. А зiткнувшись з iонiзованими частинками, з яких складається верхня частина атмосфери нашої планети, сонячна речовина взаємодiє з ними. Це провокує змiни магнiтного поля Землi. Залежно вiд сили сонячних викидiв можливi значнi змiни магнiтного поля Землi, що й породжує магнiтнi бурi.

 

 

-- Деякi науковцi кажуть, що насправдi люди не реагують на геомагнiтнi збурення, мовляв, прочитала людина про це попередження, i в зазначений день її самопочуття погiршилось... Чи так це?

 

-- Нi, це не так. Ще в 1930-х роках у Нiццi випадково було виявлено, що частота iнфарктiв мiокарда та iнсультiв у людей похилого вiку рiзко зростала в днi, коли в роботi мiсцевої телефонної станцiї вiдзначали порушення аж до повного припинення зв'язку. Згодом встановили, що порушення телефонного зв'язку вiдбуваються пiд час магнiтних бур. На цiй пiдставi й зробили висновок, що iнфаркти та iнсульти, як i самi зриви телефонної мережi, пов'язанi з магнiтними бурями. Магнiтнi бурi нерiдко супроводжуються болем голови, мiгренню, пришвидшеним серцебиттям, безсонням, зниженим життєвим тонусом, перепадами тиску. Ученi пов'язують це з тим, що пiд час коливань магнiтного поля сповiльнюється капiлярний кровообiг i настає кисневе голодування тканин.

 

М. Орлюк:

-- Пiд час магнiтних бур вiдбуваються високочастотнi коливання, мова саме про тi частоти, на яких працює головний мозок людини. Усi нашi органи мають свiй ритм, на що може впливати змiна магнiтного поля.

 

-- Чи всi люди однаково реагують на магнiтнi бурi?

 

М. Орлюк:

-- А ось тут -- нi. Дехто змiни магнiтного поля може сприймати як комфортнi умови, вони можуть навiть давати позитивний ефект. У такi днi деякi люди вiдчувають приплив сил та енергiї, тому що органiзм нiби "заряджається" вiд магнiтного збурення. Тому для початку, знаючи, що буря наближається, потрiбно налаштовуватись на погане, i все буде добре!

 

Автор матеріалу - Лариса ПЕЦУХ

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2016/10/14/207789-cymy-dnyamy-zemlyu-ogornula-odna-naysylnishyh-magnitnyh-bur-roku

 

Переглядів: 740 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024