Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 16 » Вчені створили препарат, який заміняє заняття спортом
09:44
Вчені створили препарат, який заміняє заняття спортом

     

 

ЗАСІБ  ПРОТИ  ОЖИРІННЯ  

 

       

       Вчені винайшли препарат, який заміняє процеси,

       що відбуваються в організмі при здійсненні фізичних

       навантажень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє редакція журналу Cell Reports, групі австралійських фахівців вдалося розробити і випробувати унікальний медичний препарат, який діє на організм в точності так само, як і фізичні навантаження. І незабаром для того, щоб спалити зайвий жир потрібно буде йти не в спортивний зал, а до лікаря, який зможе допомогти скинути пару кілограмів без виснажливих вправ і хірургічних операцій.

 

 

За розробку чудо - препарату відповідає професор Шон Макгі і його колеги. Творці стверджують, що препарат має на організм такий же вплив, як і фізичні навантаження. А саме: руйнує комплекс білка HDAC і сприяють запуску білка MEF2. Саме ці структури і відповідають за процес спалювання жиру і нарощування м'язової маси в організмі.

 

 

Варто сказати, що вплив даних регуляторних структур на процеси обміну було доведено вченими ще в 2009 році, але лише зараз їм вдалося створити препарат з подібною дією. Ліки посилюють метаболізм клітин і змушують їх спалювати запаси жиру.

 

 

В процесі лабораторних тестів над мишами дослідникам вдалося добитися стійкого підвищення концентрації білка MEF2, в результаті чого в організмі гризунів спостерігалося підвищення споживання енергії білками і більш інтенсивне окислення жирів.

 

Крім того, в клітинних структурах також відбувалися значні зміни - збільшилася кількість мітохондрій. Точно такі ж процеси відбуваються і в організмі при фізичному навантаженні.

 

Зараз у продажі вже є подібні препарати, наприклад інгібітори білка HDAC, але їх дія значно гірша отриманого препарату. Та й працюють "в повну силу" існуючі медикаменти лише в поєднанні з фізичними вправами.

 

Австралійські дослідники вже планують наступний етап випробувань, який буде проведено на людях в 2017 році.

 

 

Наш коментар

 

Досягнення науковців, без жодного сумніву, – дуже вагомі. Але…дружити зі спортом треба все-таки продовжувати. Спорт – це випробуваний століттями шлях до міцного здоров'я. Крім того, він зміцнює силу духу, чого не вдасться досягти при медикаментозному нарощуванні м'язів.

 

Тож ми не радимо нікому з аматорів спорту поспішати відмовлятися від своїх узвичаєних тренувань, абонементів у фітнес-клубах й інших спортивних закладах. Здоровий спосіб життя – просто неможливий без занять фізкультурою і спортом у нашому повсякденні.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:   

http://techno.bigmir.net/discovery/1593174-Uchenye-sozdali-preparat--zamenjajucshij-zanjatija-sportom

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024