Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Ірина Геращенко: «Проекти, спрямовані на відновлення інфраструктури Донбасу та допомогу постраждалим, є ключовими для України»
18:44
Ірина Геращенко: «Проекти, спрямовані на відновлення інфраструктури Донбасу та допомогу постраждалим, є ключовими для України»

  

ПЕРШОЧЕРГОВІ  ПРОЕКТИ

 

 

     

      Ірина Геращенко: «Проекти, спрямовані

      на відновлення інфраструктури Донбасу

      та допомогу постраждалим, є ключовими

      для України»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Проекти, спрямовані на відновлення інфраструктури на Донбасі, соціальну допомогу постраждалим від російської агресії та розбудову миру на сході України наразі є ключовими для нашої держави», - наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН, заступником Адміністратора Програми розвитку ООН, директором Регіонального бюро ПРООН для країн Європи Джіхан Султаноглу.

 

Ірина Геращенко відзначила високий рівень співпраці України з Програмою розвитку ООН, та наголосила на важливості проектів, що реалізуються за підтримки ПРООН в Україні, зокрема, це проекти, спрямовані на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, щодо відродження сталого розвитку постраждалих регіонів, на боротьбу та протидію корупції, на боротьбу з наслідками зміни клімату, та проекти, спрямовані на запровадження ефективного державного управління та розвитку місцевих громад.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначила, що в умовах впровадження антикорупційної політики надзвичайно важливим є проект ПРООН «Надання послуг з організації та проведення процедур закупівель Міністерству охорони здоров’я України». Вона зазначила, що Парламент ратифікував Паризьку угоду і Україна увійшла до 20 країн, що першими ратифікували цей важливий документ.

 

 

 

 

 

 

Ірина Геращенко також зазначила, що проект «Рада за Європу», який передбачає впровадження нової моделі підготовки законопроектів, оптимізацію роботи комітетів, значно наблизить роботу Парламенту України до європейських стандартів.

 

«Реалізація зазначеного проекту, безумовно, сприятиме зміцненню інституційної спроможності Верховної Ради України», - підкреслила Ірина Геращенко.

 

На зустрічі окремої уваги було надано гуманітарній ситуації на сході України та проектам, що реалізуються за підтримки ПРООН. У цьому контексті Ірина Геращенко поінформувала про складну гуманітарну ситуацію на Донбасі та про реалізацію Мінських домовленостей.

 

 

Уповноважений Президента нагадала, що зараз в ОРДЛО продовжують незаконно утримувати 110 громадян України, та зауважила, що звільнення заручників фактично заблоковано. У цьому контексті Ірина Геращенко наголосила на важливості роботи Міжнародного Комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій. Уповноважений Президента поінформувала, що лише спільними зусиллями Президента, СБУ та Парламенту, та за підтримки міжнародної спільноти нещодавно вдалось звільнити Володимира Жемчугова та представника ООН Юрія Супруна, якого, нехтуючи спеціальним імунітетом, бойовики майже півроку незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях.

 

У свою чергу Джіхан Султаноглу привітала ратифікацію українським парламентом Паризької угоди. Сторони також обговорили посилення співпраці у проектах, спрямованих на реінтеграцію, вирішення соціально-економічних проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні та на соціально-економічне відновлення Донбасу.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/irina-geraschenko-proekti-spryamovani-news-36487.html

 

Переглядів: 816 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024