Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » З жінками м. Дніпра Червоний Хрест провів профілактичний захід щодо раку молочних залоз
18:37
З жінками м. Дніпра Червоний Хрест провів профілактичний захід щодо раку молочних залоз

 

ПОПЕРЕДЖЕНИЙ  -  ВРЯТОВАНИЙ

 

 

 

 

Шевченківська РО ТЧХ м. Дніпра провела

з жінками обласного центру Дніпропетровщини

профілактичний захід щодо раку молочних залоз

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформаційна кампанія була приурочена до Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, який відзначається 20 жовтня.

 

 

 

 

 

 

Співробітники і волонтери Товариства Червоного Хреста України Шевченківського району (колиш. – Бабушкінський) м. Дніпра провели інформаційну роботу серед жінок міста – роздавали матеріали про метод самодіагностики, розповідали про чинники ризику та про те, як можна попередити хворобу.

 

 

 

 

 

 

Майже 10 років тому ця хвороба вийшла на перше місце серед всіх онкологічних «жіночих» захворювань і з того часу утримує сумне лідерство: щороку у 1,3 млн. жінок у світі діагностується ця хвороба. За останні два десятиліття рівень захворювання на рак молочної залози зріс на 30%. Однак смертність не збільшилася завдяки поліпшенню діагностики і методів лікування.

 

 

 

 

 

 

Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка. Чинниками, які підвищують ризик , є: вік понад 40 років, спадкова схильність, пізня менопауза, ранній початок місячних (до 12 років) , пізні перші пологи (понад 30 років) або їх відсутність, переривання вагітності, фіброзно - кістозна мастопатія, ожиріння, куріння.

 

До цього переліку можна додати погану екологію, гормональні порушення , неправильне харчування, алкоголь. Все це в індивідуальному поєднанні нерідко призводить до раку.

 

На жаль, пізнє виявлення цього захворювання є однією з головних причин того, що в Україні зростання захворюваності супроводжується високим рівнем смертності, хоча в світі помітна тенденція до її зниження. Рак молочної залози діагностується в запущених стадіях у 25% українських пацієнток, і половина з них помирає протягом першого року після виявлення.

 

 

 

 

 

 

Не останню роль у пізньому зверненні до лікарів відіграє необізнаність суспільства щодо справжнього стану проблеми захворювання на рак молочної залози, не контрольований державою стихійний реквізит самореклами «народних цілителів». Через неправильне лікування хворі втрачають час, а хвороба набирає обертів.

 

Тривалість нормального життя хворих на рак молочної залози після встановлення діагнозу на початкових стадіях хвороби (так звана нульова, перша і максимум друга, а всіх стадій п’ять) і правильно проведеного лікування становить понад 25 років.

 

З метою раннього діагностування кожна жінка повинна володіти технікою самостійного обстеження молочних залоз і проводити її щомісячно. А також щорічно проходити УЗД молочної залози жінкам віком від 20 до 39 років, та мамографію для жінок віком після 40 років.

 

 

 

 

 

Фото – Шевченківської РО ТЧХ м. Дніпра

За джерелом:

http://red-cross.at.ua/news/vsesvitnij_den_borotbi_z_rakom_molochnoji_zalozi/2016-10-19-444

 

 

Переглядів: 594 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024