Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Публікація журналіста Семена Перцовського в газеті «Голос України» на захист патронажної служби ТЧХУ
08:06
Публікація журналіста Семена Перцовського в газеті «Голос України» на захист патронажної служби ТЧХУ

 

ЗАКЛИК  ДО  ЗДОРОВОГО  ГЛУЗДУ

 

 

 

Сьогодні, 25 жовтня, в газеті «Голос України»

опубліковано статтю Заслуженого журналіста

України, члена Громадської ради м. Сєвєродонецька

Семена Перцовського на захист  патронажної

служби ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

Хрест на червоно-хрестівській патронажній службі?

 

 

У Луганській обласній і Сєверодонецькій міській організаціях Товариства Червоного Хреста України, - у відомому тисячам людей будинку на проспекті Центральному нинішнього адміністративного центру Луганщини, - цими днями відчувається невизначеність.

 

 

 

 

 

 

Голова міської організації Червоного Хреста Андрій Яцечко пояснює:  «Одержали попередження з національного комітету. Зовсім скоро в нашій місцевій організації можуть залишитися без роботи шість медичних патронажних сестер. Довідалися про те, що МОЗ скорочує державне фінансування цільової програми підтримки таких служб. Але ж у світі гуманітарна діяльність підтримується не тільки червонохрестівськими, а й держпрограмами. Ми нагромадили величезний досвід, який особливо затребуваний нині, у зоні збройного конфлікту на сході України, а також у місті, куди переїхала величезна кількість переселенців, у тому числі інвалідів, хворі, старики. Неприпустимо зводити це до мінімуму. Інші форми не стануть рівноцінною заміною.

 

- Держава забезпечує нашим медсестрам тільки зовсім невелику зарплату, - уточнюють у патронажній службі. - Решту - устаткування, медикаменти, засоби догляду, транспорт та інші витрати - взяло на себе Товариство Червоного Хреста України. Його організація, як належить, відраховує в місцевий бюджет податки із зарплат, військовий збір, єдиний соцвнесок. Допомогу ж надають людям безплатно.

 

 

 

 

 

 

За офіційною статистикою, цього року її одержали близько тисячі сєверодончан. До інвалідів війни і праці, одиноких, безпомічних, до тих, хто належить до інших вразливих категорій, турботливі й умілі медсестри приходять, що називається, у будь-яку погоду. Для людей - це не тільки медична, соціальна допомога, а й моральна підтримка. Інакше ті, хто її потребують, опиняться сам на сам зі своїм лихом.

 

«Узяти на себе такий обсяг робіт (щомісяця кожна з медсестер у середньому надає до тисячі медичних послуг) нікому, - каже Андрій Яцечко, - Ми нині займаємо приміщення у Вищому професійному училищі, і його колектив, очолюваний депутатом міськради Юрієм Кузьміновим, ніколи не відмовляє в допомозі. Підтримує нас багато хто, але ці можливості не безмежні.

 

 

 

 

 

 

А в поліклініках і лікарнях своїх проблем із лишком. В обласній організації Товариства Червоного Хреста України сьогодні майже сто первинних організацій, що поєднують тисячі людей різного віку. І дуже важливо, щоб вони бачили: ця робота визнана, її значимість не падає, а зростає. Тому червонохрестівські програми «Донор», «Патронажна сестра», «Допомога», «Розшук», «Червоний Хрест проти туберкульозу й СНІДу» та інші реалізуються разом із органами охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службами рятувальників, громадськими організаціями й фондами. Жодна ланка з цього комплексу не має випадати. Згортання діяльності патронажної служби в країні може завдати удару по масовому гуманітарному руху.

 

Семен Перцовський,

член Громадської ради м. Сєверодонецька, Заслужений журналіст України

 

 

Фото – Сєвєродонецької МО ТЧХУ

За джерелом:

http://www.golos.com.ua/article/277740

 

 

 

Переглядів: 815 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024