Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 26 » 26 жовтня 1863 р. – день народження Міжнародного Комітету Червоного Хреста
09:29
26 жовтня 1863 р. – день народження Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

ПОВПРЕД  МИЛОСЕРДЯ 

 

 

 

       26 жовтня 1863 р. у Женеві утворено Міжнародний

       Комітет Червоного Хреста, який дав початок

       червонохресному рухові в усьому світі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Складовими частинами червонохресного руху є:

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) - приватна організація, яка була заснована в 1863 році в Женеві, Швейцарія.

 

Комітет, що складається з 25 членів має унікальні повноваження, які були наданні міжнародною спільнотою, щоб захищати життя та гідність жертв міжнародних та внутрішніх збройних конфліктів.

 

Цю функцію МКЧХ регулярно і добросовісно виконує з дня заснування і до наших днів. Дуже багато коштів і зусиль Місія МКЧХ в Україні, яку утворено в 2014 р. з центральним офісом у Києві, докладає для допомоги цивільному населеню, що постраждало і страждає від збройного конфлікту на Донеччині, як по одну, так і по другу сторону лінії розмежування.  

 

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФ ЧХ і ЧП) - організація, заснована в Парижі в 1919 році.

 

Федерація займається координацією всіх національних організації в межах руху. В тісній співпраці з національними організаціями вона проводить міжнародні гуманітарні операції, які потребують значних ресурсів.

 

Рятувальні операції ЧХ також включають в себе розвиваючий компонент, включаючи програми реагування на надзвичайні ситуації, охорону здоров'я та догляду, пропагування гуманітарних цінностей.

 

Зокрема, Федерація підтримує програми із зменшення ризиків та боротьбі з поширенням соціально-небезпечних хвороб, таких як ВІЛ, туберкульоз, пташиний грип та малярія. Організація також бореться з дискримінацією та насиллям, поширює інформацію про права людини та надає допомогу мігрантам.

 

Міжнародний секретаріат Федерації знаходиться в Женеві, Швейцарія.

 

Національні товариства Червоного Хреста та Півмісяця, які представлені 187 національними об'єднаннями, що визнані МКЧХ та є повноправними членами Федерації.

 

Кожне з них працює в своїй країні відповідно до принципів міжнародного гуманітарного права та статутів руху. В залежності від обставин, національні об'єднання можуть виконувати додаткові гуманітарні завдання, які безпосередньо не визначаються міжнародним законодавством чи мандатами членів міжнародного руху.

 

Національні товариства базуються на роботі спеціалістів та волонтерів, що надають широкий спектр послуг, від реагування на надзвичайні ситуації та допомогу жертвам війни, і до навчання навичкам надання першої долікарської допомоги та відновлення родинних зв’язків.

 

Товариства 187 країн, членів Федерації, співпрацюють із органами влади в якості незалежних партнерів, надаючи допомогу уряду у сфері реалізації гуманітарної політики.

 

Їх місцеві знання та досвід, робота з суспільством та розгалужена інфраструктура надає змогу Руху оперативно реагувати на потреби людей та надавати оперативну допомогу.

 

Волонтери національних товариств часто є першими, хто реагує на наслідки надзвичайних ситуацій та допомагають постраждалим до моменту, як прийде додаткова підтримка. Широка мережа волонтерів та працівників відіграє суттєво важливу роль у забезпеченні програм догляду, протидії та готовності, які здійснюються на постійній основі.

 

У всьому світі нараховується близько 300 000 працівників Червоного Хреста.

 

Лише за останні 5 років більш ніж 290 мільйонів людей отримали допомогу від 570 тисяч волонтерів Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у 2,700 випадках надзвичайних ситуацій.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.redcross.org.ua/index.php?pageid=14

http://incognita.day.kiev.ua/26-zhovtnya.html

 

Переглядів: 558 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 12:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024