Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 26 » У Полтаві відкрито фотовиставку «Палітра почуттів», яка розповідає про сім’ї, постраждалі від збройного конфлікту
19:02
У Полтаві відкрито фотовиставку «Палітра почуттів», яка розповідає про сім’ї, постраждалі від збройного конфлікту

 

КОЛЬОРИ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

       

       Сьогодні, 26 жовтня,  у Полтавському

       художньому музеї ім. М. Ярошенка відкрито

       фотовиставку «Палітра почуттів»,

       присвячену родинам, що постраждали від

       збройного конфлікту на сході України

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета фотовиставки – донести до суспільства цінність справжніх щирих почуттів та взаємовідносин у цей складний для нашої країни час.

 

 

 

 

 

 

Виставка демонструє, як сім’ї, які постраждали від збройного конфлікту в Україні, змогли адаптуватись до нових умов, віднайти внутрішній ресурс для отримання насолоди від життя, створити щасливе середовище для своїх дітей, світлої палітри почуттів, яку відчувають вони зараз.

 

 

 

 

 

 

Діти – найвища цінність кожного суспільства, його майбутнє, його розквіт, і від того, які емоції вони відчувають зараз, залежить, які емоції вони будуть транслювати, коли виростуть. І тільки від дорослих залежить, чи будуть діти щасливими, і яке суспільство вони створять у майбутньому.

 

 

 

 

 

 

Олена Соловцова, героїня виставки: «Ось мій син Єлисей. Ми з ним переїхали в Полтаву в 2014 році з Донецька. Тут синок мій у школу пішов, у перший клас. Нам багато допомагає Червоний Хрест. Таку шикарну фотосесію нам організували! Завдяки таким подіям духовно розвиваємося, отримуємо позитивні емоції – і жити хочеться. Пригадую, коли ми лише приїхали, було дуже важко, особливо в перший рік. А так вже ми адаптувалися, ми вже майже полтавчани. Дякую за позитивні емоції!»

 

 

 

 

 

 

Оксана Войтко, героїня виставки: «Ми з моєю донечкою Ясею прийшли подивитися на цю чудову виставку. Дуже позитивні враження. Цікаво подивитися на подію, яка, можна сказати, присвячена тобі. Ми приїхали з Донецька більше 2-х років тому. Ми приїхали з двома дітками. А Ясечка вже народилася тут. У Полтаві ми вже прижилися, звикли. Намагаємося знайти повсякденні маленькі радощі. І ця виставка – одна з маленьких радощів, які наповнюють наше життя. Ми не здаємося, ідемо вперед і сподіваємося на краще». 

 

 

 

 

 

 

Відкриття фотовиставки здійснено в рамках проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», який реалізує Полтавська обласна організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки Уряду Японії через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Про це сказав у своєму вітальному виступі перед присутніми завідувач міжднародним відділом НК ТЧХУ, заступник Генерального секретаря ТЧХУ Валенрій Серговський.

 

 

 

 

 

 

Проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» надає допомогу вразливим внутрішньо переміщеним особам, пораненим військовослужбовцям та членам сімей демобілізованих через надання їм психосоціальної підтримки та забезпечення поранених медичним обладнанням.

 

 

 

 

 

 

За останні два роки японський уряд виділив Україні близько 23-х мільйонів доларів, повідомив представник посольства Японії Коджі Су Суі, котрий прибув у Полтаву з нагоди відкриття фотовиставки і звернувся до учасників церемонії з вітальним словом.

 

 

 

 

 

 

Психосоціальна підтримка у рамках проекту – це індивідуальні консультації, психологічна підтримка поранених демобілізованих військовослужбовців у військових госпіталях; консультації та групи взаємодопомоги для сімей поранених демобілізованих військовослужбовців; спільні заходи для родин; групи взаємодопомоги для жінок та матерів із числа внутрішньо переміщених осіб; майстер-класи для жінок; психосоціальна діяльність із дітьми; екскурсії.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Завтра, 27 жовтня, як повідомляється на сайті Полтавської міської ради, у прес-центрі Галереї мистецтв (вул. Європейська, 5) відбудеться урочиста посвята у волонтери. Сподіваємося, що їх число збільшиться, завдяки відкриттю напередодні цієї події - емоційно насиченої і правдивої фотовиставки «Палітра почуттів». Години її відвідин: 10.00-17.00, крім понеділка й вівторка.

 

 

Фото – прес-служб ТЧХУ та Полтавського художнього музею, Галереї мистецтв ім. М. Ярошенка

За джерелами:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1278

https://www.facebook.com/art.gallery.poltava/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

http://www.rada-poltava.gov.ua/pressannounces/63470321/

 

 

Переглядів: 760 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024