Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Червоний Хрест готовий активніше співпрацювати з ОБСЄ в зонах конфліктів
23:32
Червоний Хрест готовий активніше співпрацювати з ОБСЄ в зонах конфліктів

 

СПРИЯТИ  ДОВІРІ

 

 

       Міжнародний Комітет Червоного Хреста

       (МКЧХ) готовий ще активніше виступати

       в ролі незаангажованого посередника в зонах

       конфліктів, і протидіяти нехтування

       гуманітарним правом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявив у четвер у своєму виступі на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні президент (МКЧХ) Петер Маурер, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу ОБСЄ у Відні.

 

«Тоді як МКЧХ не є партнером у політичних мирних переговорах, насправді ми готові надати допомогу через операції на місцях, які можуть сприяти довірі», - сказав Мауерер, навівши в якості прикладів діяльність Комітету у конфлікті всередині і навколо України та Нагірно-Карабаському конфлікті.

 

Він також звернув увагу на відповідний внесок, зроблений спільно ОБСЄ і МКЧХ у справах про зниклих безвісти осіб у 2008 році в ході війни в Грузії.

 

Маурер зазначив, що МКЧХ прагне бути вартим довіри і надійним нейтральним гуманітарних посередником, з яким згодні всі сторони, які беруть участь у конфлікті. Він зазначив, що таким чином МКЧХ часто може доповнювати роль ОБСЄ в якості мирного парламентера, наголосивши, що 2 структури часто поділяють спільні турботи і здійснюють доповнюючі один одного підходи, особливо в тих зонах конфліктів і криз, в яких обидві відіграють активну роль.

 

Керівник МКЧХ також закликав всі країни-члени ОБСЄ в повній мірі дотримуватися міжнародних стандартів гуманітарного права і прав людини.

 

«Це може сприяти запобіганню зловживань, порушень, неадекватного лікування і умов утримання заарештованих», - сказав Маурер.

 

Він попередив, що посилюються тенденції до зловживання необхідними гуманітарними діями в односторонніх політичних цілях конфліктуючих сторін.

 

Нагадаємо, що українська сторона постійно вимагає доступу співробітників Червоного Хреста до українських заручників на окуповані території, однак там чиняться постійні перешкоди.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2109745-cervonij-hrest-gotovij-aktivnise-spivpracuvati-z-obse-v-zonah-konfliktiv.html

 

 

 

Переглядів: 540 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024