Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Уманська МРО ТЧХУ провела на канікулах тренінги з першої долікарської допомоги для вчителів міста
09:57
Уманська МРО ТЧХУ провела на канікулах тренінги з першої долікарської допомоги для вчителів міста

 

ПОВТОРЕННЯ – МАТИ  НАВЧАННЯ

 

 

 

Уманська МРО ТЧХУ провела на канікулах

тренінги з першої долікарської допомоги

для вчителів міста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Repetitio est mater studiorum: повторення - мати  навчання», -  стверджує знамените латинське  прислів’я. Вчителі  під час навчання у вищих учбових закладах  на кафедрі валеології чи то медичної підготовки проходять обов’язкову підготовку з надання домедичної  допомоги. Мінімум таких знань потрібен, оскільки того вимагає специфіка роботи з дітьми. І все - таки відновлення  цих знань і навиків час-від часу стає необхідним.

 

 

 

 

 

 

На Уманських курсах цивільного захисту міськрайонна  організація  Товариства Червоного Хреста України  провела тренінг з директорами шкіл та керівниками дошкільних закладів. Тоді і виникло бажання в більшості керівників  шкіл провести такі заняття із своїми працівниками.  

 

 

 

 

 

 

Ситуація в школах, коли виникає  необхідність в  домедичній допомозі школярам,  може виникнути  повсякчас. Тому під час осінніх канікул тренінги з надання домедичної допомоги на запрошення  директорів шкіл  Уманська міськрайонна  організація  ТЧХУ провела в таких школах, як: №11 (директор В.В.Сокирський), №9 (директор І.І.Тенц), №3 (директор А.І.Пікалюк),  №17 (директор  М.В.Теличко). 

 

 

 

 

 

 

Під час занять використано мультимедійні засоби, манекен - тренажер,  перев’язувальні  засоби тощо. Це сприяли практичному засвоєнню прийомів  і навиків з надання долікарської допомоги. З  особливою цікавістю  вчителі  відпрацювали  практичні підходи при наданні допомоги при зупинці серцевої діяльності і дихання, при переломах кісток, кровотечах, опіках.  Міськрайонна  організація  передала в школи підготовлені  презентації з названих тем в електронному вигляді для засвоєння їх учнями. Класні керівники, старшокласники, котрі є волонтерами Червоного Хреста, - можуть передавати засвоєні навички з долікарської допомоги своїм однокласникам і молодшим школярам.

 

 

 

 

 

«Домедична  допомога - дітьми, домедична допомога – дітям», - гасло цьогорічного Всесвітнього дня першої медичної допомоги, - може стати  своєчасним і рятівним в разі виникнення незвичайної ситуації у школі.

 

 

 

 

Фото – Уманської МРО ТЧХУ

Валентина Чорна,

голова Уманської МРО ТЧХ України

 

Переглядів: 613 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024