Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » «В Україні відзначено перші успіхи щодо подолання гепатиту С», – із огляду ВООЗ
13:12
«В Україні відзначено перші успіхи щодо подолання гепатиту С», – із огляду ВООЗ

 

УСПІХ  САМ  ПО СОБІ -  НЕ  ПРИЙШОВ

 

 

Понад мільйон пацієнтів в країнах з низьким

і середнім рівнем доходів, у тому числі

й в Україні, отримали доступ до препаратів

проти гепатиту С

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли в 2013 році були ліцензовані перші антивірусні препарати прямої дії (АППД), висловлювалося безліч побоювань у зв'язку з тим, що з огляду на їх високу вартість лікування буде недоступним для понад 80 мільйонів чоловік у цілому світі, які страждають на хронічний гепатит С.

 

 

Нові препарати відрізняються високою ефективністю (більше 95%), мають менше побічних ефектів у порівнянні з попередніми препаратами і забезпечують повне лікування пацієнта за три місяці, однак  за ціною вони були недоступні навіть для пацієнтів з країн з високим рівнем доходів.

 

 

Завдяки ряду механізмів забезпечення доступу до лікування, які реалізуються за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в ряді країн з низьким і середнім рівнем доходів, включаючи Аргентину, Бразилію, Єгипет, Грузію, Індонезію, Марокко, Нігерію, Пакистан, Філіппіни, Румунію, Руанду, Таїланд та Україну, відзначаються перші успіхи у забезпеченні пацієнтів, що потребують лікування, необхідними лікарськими засобами, зазначає ВООЗ.

 

 

“Розширення доступу до препаратів, що рятують життя пацієнтів з гепатитом С, є одним з пріоритетних питань для ВООЗ, -- говорить д-р Готфрід Хірншал, директор Департаменту ВООЗ з ВІЛ та Глобальної програми з боротьби з гепатитом. - Ми із задоволенням відзначаємо перші успіхи, досягнуті деякими країнами”.

 

 

В опублікованій “Глобальній доповіді про доступ до лікування від гепатиту С: курс на подолання бар'єрів”, представлені приклади того, яким чином політична воля, активна робота громадянського суспільства і переговори можуть сприяти вирішенню проблеми гепатиту С - захворювання, від якого щороку помирає майже 700 000 осіб.

 

 

“У деяких країнах вдалося домогтися істотних результатів для підвищення доступності лікування, - зазначає д-р Сюзан Хілл, директор Департаменту ВООЗ з основних лікарських засобів і виробів медичного призначення. - Наприклад, вартість тримісячного курсу лікування в Єгипті впала з 900 доларів США в 2014 році до менш ніж 200 доларів США в 2016 році”.

 

 

Проте деякі країни з середнім рівнем доходів і найбільшим тягарем гепатиту С, як і раніше, змушені купувати ці препарати за дуже високими цінами. А тому 80% пацієнтів, що потребують лікування, як і раніше стикаються з труднощами в доступі до ліків.

 

 

“Ми сподіваємося, що країни оновлять свої протоколи щодо лікування гепатиту, проведуть роботу з усунення бар'єрів для доступу до лікування та в короткі терміни зроблять ці препарати доступними для всіх людей, які їх потребують”, - говорить д-р Готфрід Хірншал.

 

 

Нагадаємо, що у травні 2016 року на сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я 194 країн прийняли першу в історії Глобальну стратегію боротьби з вірусним гепатитом, в якій була поставлена ​​мета щодо ліквідації гепатиту до 2030 року.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

У Львові, Києві, інших містах проходили мітинги громадськості, на яких учасники вимагали від влади виділити кошти на ліки для хворих на гепатит С.

 

 

 

 

 

 

(Репортаж зі Львова докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-04-05-7491 ).

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/news/201610/1165-ukrayini-vidznacheno-pershi-uspihy-shchodo-podolannya

 

Переглядів: 485 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024