Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 2 » Поради лікаря: Чотири осінні правила для судин
14:13
Поради лікаря: Чотири осінні правила для судин

 

ЯК  ЗМІЦНИТИ  СУДИНИ

 

 

 

Пізня осінь вважається чи не найважчою

порою року для серцево-судинної системи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Саме в цей перехідній час стається найбільше інфарктів та інсультів. Причини - у  мінливості погоди, коли кілька разів на день змінюється температура повітря, вологість, атмосферний тиск. Все це безпосередньо впливає на наші судини, які спазмуються, виникає задишка, прискорене серцебиття, серцевий біль.

 

- Тому восени необхідно виконувати кілька важливих правил, - радить читачам сайту “Добрий лікар” Оксана Доценко, сімейний лікар. - Перше - регулярно вимірювати артеріальний тиск (двічі на день). Бажано заносити дані у спеціальний щоденник, щоб лікар потім мав змогу побачити динаміку. Вимірювати тиск бажано в один і той самий час.

 

 

 

 

 

 

Друге - контролюйте рівень холестерину. Восени змінюється харчування, коли стає менше свіжих овочів та фруктів, страви стають більш важкими, переважають тваринні жири. Тому обов'язково їжте сезонні овочі та фрукти, домашній сир, яйця, рибу, натомість, відмовтеся від жирного м'яса. До речі, рівень холестерину добре знижують яблука, морква, солодкий перець, вівсяна каша.

 

Так, нормальний показник холестерину у крові - 5 мілімоль на літр. При підвищеному рівні засмічуються судини, блокується кровообіг.

 

Третє - фізичне навантаження. При проблемах з серцево-судинною системою заборонені важкі силові вправи, проте кардіотренування, навпаки, вітається. Це або ходьба пішки у швидкому темпі, або їзда на велосипеді, або плавання, або повільний біг підтюпцем. Головне - щоб не було задишки і щоб серце не “вистрибувало”.

 

 

 

 

 

 

Четверте - зміцніть судини за допомогою трав'яних чаїв з глоду (нормалізує тиск, знижує рівень холестерину), шипшини (містить багато вітаміну С, який зміцнює стінки судин, а також вітаміни К, Р та Е, групи В, магній, залізо, має  антиатеросклеротичну дію), калини (нормалізує тиск та обмінні процеси).

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/article/201611/1189-chotyry-osinni-pravyla-sudyn

 

Переглядів: 559 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 03:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024