Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Оперативна інформація про епідемічну ситуацію з грипу та ГРВІ в Україні
11:58
Оперативна інформація про епідемічну ситуацію з грипу та ГРВІ в Україні

 

АНАЛІЗ  ЕПІДЕМІЧНОЇ  СИТУАЦІЇ

 

 

 

 

Показники захворюваності на грип

та ГРВІ в усіх регіонах України

не перевищують епідемічні пороги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні за 43 тиждень (24 – 30 жовтня 2016 року).

 

За звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 162689 осіб, із них понад 66 % - діти віком до 17 років. За віковою структурою превалює захворюваність серед вікових груп 5–14 та 0–4 років Темп приросту захворюваності серед дорослих зменшився на 2,4 %, а серед дітей до 17 років збільшився на 2,1 %.

 

Найбільше хворих зареєстровано в Київській, найменший – у Тернопільській областях.

 

Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, питома вага госпіталізованих становить 3 %, із них 3812 діти віком до 17 років, що на 0,8 % більше ніж за минулий тиждень. У порівнянні з минулим тижнем серед госпіталізованих кількість дітей віком до 4 років знизилася на 3,8 %.

 

Фахівцями-вірусологами лабораторних центрів МОЗ України за 43 тиждень 2016 року проведено 236 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, з них в 36,9 % випадках отримані позитивні результати.

 

У різних країнах Європейського регіону активність грипу продовжує залишається на низькому рівні. Зареєстровані спорадичні випадки виявлення вірусів грипу, що звичайно для цієї пори року. У масштабі регіону три країни повідомили про місцеве та сім інших – про спорадичне географічне поширення.

 

З початку епідемічного сезону 66 % всіх випадків виявлення вірусів грипу зареєстровані в чотирьох країнах Західної і Північної Європи (Норвегія, Сполучене Королівство, Франція та Швеція). Лише 11 країн повідомили про виявлення позитивних на грип зразків.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/5402.html

 

Переглядів: 514 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 00:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024