Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Зустріч І.Геращенко із Заступником Міністра закордонних справ Держави Кувейт Халідом Сулейман Аль-Джараллом
20:17
Зустріч І.Геращенко із Заступником Міністра закордонних справ Держави Кувейт Халідом Сулейман Аль-Джараллом

 

ПІДТРИМКА  СВІТОВОЇ  СПІЛЬНОТИ

 

 

       

       Зустріч  першого заступника Голови

       Верховної Ради України І.Геращенко

       із Заступником Міністра закордонних

       справ Держави Кувейт Халідом Сулейман

       Аль-Джараллом

 

 

 

 

 

 

 

Ми розраховуємо на підтримку Кувейту у прийнятті Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація з правами людини в Криму та у місті Севастополь (Україна)», - Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі із Заступником Міністра закордонних справ Держави Кувейт Халідом Сулейман Аль-Джараллом

 

 

Перший віце-спікер подякувала Заступнику Міністра закордонних справ Держави Кувейт за підтримку у відстоюванні територіальної цілісності України в умовах зовнішньої агресії, зокрема за підтримку Кувейтом резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісності України» 27 березня 2014 року.

 

«В умовах боротьби з російською агресію для української сторони вкрай важлива підтримка світової спільноти на міжнародних майданчиках», - наголосила І.Геращенко.

 

 

У відповідь Заступник Міністра закордонних справ Держави Кувейт Х.Аль-Джаралл зазначив, що Держава Кувейт цілком розуміє важливість підтримки України у питаннях територіальної цілісності.

 

«У 90 роках Держава Кувейт виборювала суверенність та незалежність від Іраку, тому ми чудово розуміємо ситуацію, що склалась в Україні, і в цьому контексті Україна може повністю розраховувати на нашу підтримку», - зазначив Халід Сулейман Аль-Джаралл, «ми не визнаємо  анексію Криму», - додав Заступник Міністра.

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради поінформувала, що 15 листопада ц.р. українська делегація представлятиме Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація з правами людини в Криму та у місті Севастополь (Україна)» та зауважила важливість її прийняття в контексті дотримання прав людини на тимчасово окупованих територіях.

 

Уповноважений Президента поінформувала про масові порушення прав людини в Криму, зокрема про переслідування кримських татар, заборону Російською Федерацією Меджлісу, застосування тортур та «каральної медицини», про арешти кримських татар під надуманими звинуваченнями та про блокування ЗМІ.

 

 

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Сході України І.Геращенко наголосила, що важливим аспектом для вирішення гуманітарних питань як у тимчасово окупованому Криму, так і в ОРДЛО є допуск міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

 

«Сьогодні представники ОРДЛО незаконно утримують 109 заручників, безвісти зниклими вважаються 492 особи, 9 – це політв’язні що утримуються в Російській Федерацій, та майже з кожним тижнем збільшується кількість затриманих кримських татар в Криму під надуманими звинуваченнями. Для звільнення заручників та пошуку безвісти зниклих надзвичайно важливою є робота МКЧХ, проте їх діяльність блокується», - зазначила політик.

 

 

Під час зустрічі особливої уваги було надано питанню активізації співпраці між Україною та Державою Кувейт. Заступник Міністра закордонних справ Держави Кувейт підкреслив, що Кувейт зацікавлений в залученні інвестицій в економіку Україну.

 

 

Учасники зустрічі обговорили можливість реалізації спільних проектів між Україною та Кувейтом у сферах економіки, енергетики, охорони здоров’я та у сфері безпеки та оборони.

 

 

 

 

 

 

 

Заступник Міністра закордонних справ Держави Кувейт Халід Сулейман Аль-Джаралл наголосив на важливості посилення співпраці з Україною та про заплановані візити відомчих делегації Держави Кувейт до України для обговорення реалізації зазначених проектів. 

 

 

На зустрічі також були присутні Заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Кувейт А. Артеменко, та співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Кувейт В. Пацкан.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/rozrahovuemo-pidtrimku-kuveytu-priynyatti-news-38506.html

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024