Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 5 » Перед залізничним вокзалом у Берліні відкрилася фотовиставка про долю українських переселенців
15:55
Перед залізничним вокзалом у Берліні відкрилася фотовиставка про долю українських переселенців

 

 

 

КРАЩЕ  ОДИН  РАЗ – ПОБАЧИТИ…

 

 

       

       Вчора, 4 листопада, на площі перед

       центральним залізничним вокзалом у Берліні

       відкрилася виставка просто неба «Displaced.

       12 Stories from Ukraine»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Експозиція, яка буде тривати до 14 листопада, відкрилася під музичний супровід відомого скрипаля і громадської активістки Марини Бондас, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

 

 

 

 

 

 

«Ця виставка дозволяє надати терміну «внутрішньо переміщена особа» людський вигляд, вона розкриває людей і демонструє силу, за допомогою якої вони будують своє життя», - зазначила виконавчий директор НВО Stabilization Support Services Ольга Іванова. Вона висловила сподівання, що ці фотографії та історії, що були розказані героями, допоможуть німцям краще зрозуміти Україну та її жителів. Ольга Іванова зазначила, що Берлін обраний не випадково, адже Німеччина надавала дуже велику підтримку нашій країні. І зараз німці можуть побачити, кому ця допомога була спрямована.

 

 

 

 

 

 

Свою історію присутнім на церемонії відкриття розповіла Ольга Магазова, котра змушена була поїхати з Криму до Львова. Зараз вона працює журналісткою. На її думку, основна ідея проекту полягає в тому, щоб показати спільність і одночасно унікальність історії кожного переселенця.

 

А організатор експозиції активістка Олександра Бінерт нагадала, що з часів анексії Криму і початку конфлікту на Донеччині число внутрішньо переміщених осіб в Україні досягло 1,7 млн осіб.

 

Виставка була створена за ініціативою Посольства Великобританії в Україні і уперше представлена восени минулого року. Вона стала логічним продовженням і доповненням інших проектів британського посольства в Києві та їх партнерів, спрямованих на підтримку внутрішньо переміщених осіб, зазначила перший секретар Посольства Великобританії у ФРН Маделін Кнокс. Вона повідомила, що британська сторона в цілому виділила вже 14 млн євро для переселенців в Україні.

 

 

 

 

 

 

Проект, який розпочався експозицію на Софійській площі з 12 фотографій Сергія Сараханова та історій до них розрісся до українського туру по семи містах (Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Одеса, Запоріжжя, Дніпро), а потім - і до європейського. Виставка вже побувала у Брюсселі і в Лондоні. Планується також показати її в Римі і Парижі.

 

 

 

Фото – www.ukrinform.ua

За джерелом:

http://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2114970-u-berlini-vidkrilasa-vistavka-pro-ukrainskih-pereselenciv.html

 

 

 

Переглядів: 533 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 17:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024