Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 6 » Які продукти сприяють довголіттю організму людини
09:05
Які продукти сприяють довголіттю організму людини

 

У КАПУСТІ "ЗНАХОДЯТЬ" - НЕ ЛИШЕ ДІТЕЙ

 

 

 

Які продукти омолоджують організм

і сприяють довголіттю? Відповідь

на це питання шукають вчені

в усьому світі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний колектив біологів виявив природну сполуку, що уповільнювала старіння у здорових мишей. У новій роботі вченим вдалося використати нуклеотид NMN, який бере участь в енергетичному обміні клітини, для синтезу в організмі тварин коферменту NAD, пише EurekAlert!, інформує УНІАН.

 

З'єднання NAD бере участь у засвоєнні жирів і вуглеводів, однак його синтез через пошкодження ДНК з віком уповільнюється. Зокрема, кофермент перешкоджає набору маси тіла, втраті чутливості до інсуліну і зниженню фізичної активності.

 

«Ми продемонстрували спосіб уповільнити фізіологічний спад, який спостерігається у старіючих мишей, - сказав співавтор дослідження Сін-Ітіро Імаї. - Це означає, що у старих мишей досягається приблизно той же рівень обміну речовин і енергії, що й у молодих тварин».

 

Досліди на мишах показали, що розчинний у воді NMN всмоктується у кров протягом трьох хвилин. Фахівці відзначають, що прийом NMN молодими мишами не має значущого ефекту.

 

Вчені вважають, що, оскільки в організмі людини, обмін речовин перебігає так само як й у мишей, висновки, отримані в новому дослідженні, справедливі і для людей.

 

У Японії вже розпочато випробування препаратів з NMN на людей. Ця сполука, як відзначають вчені, міститься в ряді харчових продуктів, зокрема, брокколі, капусті, огірках і авокадо.

 

У серпні повідомлялося, що медики з Пенсільванського університету (США) вперше довели ефективність NAD і препаратів на основі його прекурсорів для профілактики м'язової деградації. Ці сполуки в даний час популярні серед людей, які займаються фізичною культурою і спортом.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/11/06/211462-produkty-omolodzhuyut-organizm

 

Переглядів: 582 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024