Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 8 » Паводок на Закарпатті пройшов свій пік
14:48
Паводок на Закарпатті пройшов свій пік

 

ВОДА  ПІШЛА  НА  СПАД

 

 

 

На піку паводка річка Уж пропускала

під транспортним мостом 740 тис. літрів 

води за секунду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На піку паводка річка Уж у межах м.Ужгород під транспортним мостом пропускала за секунду 740 куб. м, або 740 тис. л, води. Таку інформацію з посиланням на підрахунки фахівців оприлюднив сьогодні, 8 листопада, на своєму персональному сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає кореспондент УНН.

 

"В Ужі в межах обласного центру рівень води за ніч знизився на два метри. Фахівці підрахували, що на піку паводкової хвилі річка пропускала під транспортним мостом 740 кубометрів (або 740 тисяч літрів) води за одну секунду. Пригадую, коли минулої осені після моєї вказівки водники розчистили русло Ужа, різні псевдонауковці УжНУ (Ужгородський національний університет – ред.) зчинили крик, що це начебто знищить берегову флору. У результаті й флора залишилася цілою, і паводок пройшов через Уж більш-менш благополучно. Якби в руслі залишилися минулорічні острови з кущами, це підняло б рівень води принаймні на метр, і тоді наслідки паводка були би більш серйозними", – прокоментував ситуацію Г.Москаль.

 

У результаті вчорашнього паводка підтопленими залишаються сільгоспугіддя та кілька десятків дворогосподарств у різних районах Закарпаття, однак вода вже повільно повертається в русло річок. У м. Перечин через затоплений водоканал й досі відключено центральне водопостачання, однак, за інформацією Г.Москаля, щойно вода в р.Уж знизиться до нормального рівня, центральний водогін знову запустять.

 

В цілому, за минулу ніч на 8 листопада паводкова хвиля в більшості районів Закарпаття пішла на спад.

 

 

 

Фото – УНН

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1616698-na-piku-pavodka-richka-uzh-propuskala-pid-transportnim-mostom-740-tis-l-vodi-za-sekundu

 

Переглядів: 443 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024