Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 9 » На Буковині після реконструкції відкрили Брусницьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини
18:03
На Буковині після реконструкції відкрили Брусницьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини

 

 

ДОВГОБУД  -  ВІДКРИТО!

 

 

       

       Вчора, 8 листопада, відкрили після

       реконструккції приміщення Брусницької

       лікарської амбулаторії загальної практики

       сімейної медицини, що в Кіцманському районі

       на Буковині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей заклад розпочав свою роботу ще у 1967 році і функціонує до сьогодні. Але відтепер він надаватиме медичні послуги у новій будівлі.

 

 

 

 

 

 

Роботи з реконструкції та ремонту тривали з 2004 по 2016 рік з великими перервами. Кошторисна вартість будівництва об’єкта в цінах 2015 року становить 3,7 млн.грн.

 

 

 

 

 

 

З державного бюджету в минулому році виділено 1,9 млн.грн., за які виконано значну частину будівельно-монтажних робіт. У вересні 2016 року з обласного бюджету виділено 1 млн.грн. для завершення ремонту. Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої політики Кіцманської РДА.

 

 

 

 

 

 

У відкритті взяли участь: голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, директор ДОЗ ЧОДА Оксана Андрієць, начальник управління капітального будівництва ЧОДА Олександр Пуршага, заступник директора ДОЗ ЧОДА Любов Крикливець, начальник управління організаційно-ресурсного забезпечення ДОЗ ЧОДА Іван Тріска, голова Кіцманської РДА Іван Друцул, голова Кіцманської районної ради Петро Лумей, головний лікар комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Мирослав Заліщук, голова Кіцманської РО ТЧХ України Дарія Бабюк, голова Брусницької сільської ради Іван Загарія.  

 

 

 

 

 

 

В 2005 році лікарську амбулаторію було газифіковано. Будівництво нового приміщення розпочато в 1989 році колгоспом «Дружба». Планувалося його використання як Будинок механізаторів та тваринників. Будівництво було припинено в 1991 році.

 

В 2003 році при поділі господарств громада вирішила розмістити в цьому приміщенні лікарську амбулаторію. В 2004 році приміщення, оцінене в 105 тис. грн. за рахунок майнових паїв 361 членів колгоспу (переважно мешканців с. Брусниця) було передано на баланс Кіцманської районної ради.

 

В цьому ж році розпочато будівельно-реконструктивні роботи. В зв’язку зі значними проблемами в фінансуванні реконструкції будівлі вона проводилася не ритмічно, з перервами в кілька років. Роботи велися в 2004, в 2007, в 2015 та 2016 роках.  

 

Лікарську допомогу населенню Брусницької лікарської дільниці надають 2 лікарів. Їм допомагають 8 середніх медичних працівників та 2 молодших медпрацівники.

 

 

 

 

 

 

Керівник закладу – Ольга Василівна Недокус. Радіус обслуговування амбулаторії 12 км. Вона обслуговує 4743 мешканців  як у с.Брусниця, так і навколишніх сіл.

 

Санітарним автотранспортом амбулаторія не забезпечена. В закладі розгорнуто 2 ліжка денного стаціонару, на яких проліковано в 2015 році 352 особи. В стаціонарі на дому проліковано за 2015 р. - 303 хворих.

 

В амбулаторії минулого року прийнято 9375 осіб, здійснено 3353 відвідування вдома. В одному приміщення з амбулаторією функціонує пункт Чернівецького обласного Центру екстреної медицини та медицини катастроф.

 

 

 

 

 

 

На честь свята - самодіяльні аматори влаштували невеликий концерт.

 

 

 

 

 

 

 

Регулярно цим медичним закладам допомагає Кіцманська РО ТЧХУ на чолі з Дарією Бабюк. Крім звичайної гуманітарної допомоги, яку отримують з Італії, зокрема  від Асоціації благодійників з м. Брешії, тут потреба – у калоприймачах для стомованих хворих, памперсах для лежачих.

 

До відкриття п. Дарія подбала про те, щоб привезти з райцентру у подарунок колісні ходунки , які замовили працівники амбулаторії напередодні, адже вони потрібні у багатьох випадках для одужання їх пацієнтів.

 

Паростки співпраці із сільськими медиками  – міцніють. І незважаючи на скорочення патронажної медичної служби ТЧХУ, яке заплановане на наступний рік, вони не будуть згортатися.   

 


 

Фото – Кіцманської РО ТЧХУ

Прес-служба Кіцманської РО ТЧХ України

 


 

 

 

Переглядів: 591 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024