Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 10 » В Угорщині спорядили гуманітарний вантаж для України (ВІДЕО)
13:04
В Угорщині спорядили гуманітарний вантаж для України (ВІДЕО)

 

МИЛОСЕРДЯ  УГОРЦІВ

 

 

 

 

Днями з Угорщини спорядили гуманітарний

вантаж для громадян України, що живуть

за межею бідності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Із Будапешта в Україну виїхав гуманітарний вантаж у складі п’яти трейлерів із продуктами харчування, ліжками для лікарень, медичним обладнанням, вакцинами, шкільним приладдям, одягом тощо. Всього це 56 тонн вантажу вартістю понад 100 тисяч євро, передає кореспондент Радіо Свобода.

 

 

Координатором цієї благодійної акції стала Харитативна рада Угорщини.

 

 

 

 

 

Перед відправкою вантажу статс-секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес наголосив, що цього року в Україну здійснено багато таких гуманітарних перевезень.

 

За його словами, в Угорщині збором допомоги для сусідньої країни займаються доброчинні організації католицької, реформатської, баптистської церков, а також місцеве відділення Мальтійської служби милосердя.

 

Значну допомогу у цій справі надають Служба допомоги ордену іоаннітів, Служба підтримки св. Луки та Об’єднана єврейська релігійна громада Угорщини, сказав Шолтес.

 

Політик у своєму виступі зазначив, що ця допомога направляється не лише угорській меншині Закарпаття та Івано-Франківська, а й Україні в цілому. Частина допомоги буде передана медичним закладам, де лікуються і поранені бійці у зоні збройного конфлікту на сході України.

Інший чільний представник цього міністерства Золтан Оноді - Сюч нагадав, що оскільки за останні 5 років в Україні значно зменшилася кількість населення, яке отримало необхідні щеплення, знову зареєстровані випадки захворювань на поліомієліт, коклюш та туберкульоз.

 

Урядовець зазначив, що метою допомоги є подолання цих хвороб в Україні, і висловив надію, що найближчим часом стане можливим охоплення вакцинацією мінімум 90 відсотків населення. Посадовець наголосив, що Угорщина поширить допомогу і на доставки в Україну вакцин проти таких небезпечних хвороб, як поліомієліт та туберкульоз.

 

 

Присутня при відправці гуманітарного вантажу посол України в Угорщині Любов Непоп висловила подяку угорському урядові, доброчинним організаціям та громадянам цієї країни за допомогу.

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест Угорщини також регулярно допомагає нашим малозабезпеченим громадянам і переселенцям зі сходу України. Так, наприклад, цього літа він допоміг закарпатцям на 3 мільйони форинтів

  

Угорські благодійники аби не везти з собою продукти та не чекати на кордоні, перевели кошти на рахунки Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. І вже тут закупили продукти. Загалом угорці закупили допомоги на 3 мільйони форинтів, а це більше 200 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

 

 

Представники Угорського Червоного Хреста запевняють – допомагали та й надалі допомагатимуть закарпатцям.

 

«Угорський Червоний Хрест в останні роки надає вагому допомогу Українському Червоному Хресту, зокрема Закарпатській організації. За останні два місяці фактично надійшли 8 вантажівок гуманітарної допомоги. Це за програмою Угорського уряду. Зараз гроші на допомогу виділило місто Тисауйварош. Депутати виділили біля трьох мільйонів форинтів для закупівлі продуктів харчування. За ці кошти купили більше тисячі продуктових пакунків», – розповів журналісту GalagovTV Іштван Кардош – генеральний директор Товариства Червоного Хреста Угорщини.

 

 

 

 

 

 

 

Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповідає, що угорські колеги завжди допомагали закарпатцям. «Вони вже роками допомагають нам. Першими приходили на допомогу, коли в нашій області були паводки, тепер відгукнулися і на нові проблеми», – розповіла журналісту GalagovTV Іванна Сабо.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

За джерелами:

 

http://www.radiosvoboda.org/a/news/28106785.html

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024