Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Вакцинація від грипу найвищих посадових осіб у команді МОЗ України
08:17
Вакцинація від грипу найвищих посадових осіб у команді МОЗ України

 

ОСОБИСТИМ  ПРИКЛАДОМ

 

 

     

     У вакцинацію від грипу включилися

     працівників МОЗ України на чолі

     з в.о. міністра Уляною Супрун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З початком епідемічного сезону постає цілком реальне запитання: як зберегти своє здоров’я та убезпечити рідних? Здатність організму протистояти недузі посилює щеплення від грипу, а також убезпечує від серйозних ускладнень. Вакцинуватися можна впродовж усього епідемічного сезону. Особливо коли йдеться про групи ризику, до яких належать люди похилого віку, вагітні жінки.

 

 

На жаль, ступінь охоплення вакцинацією від грипу в Україні низький та не перевищує 1%. Невтішна минулорічна статистика є яскравим свідченням необхідності змін.

 

 

14 листопада у Республіканській клінічній лікарні вакцинувалися від грипу в.о.міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун разом із заступником міністра Олександром Лінчевським.

 

 

До команди МОЗ України також долучилися представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України– міністр Вадим Черниш та його заступник Георгій Тука.

 

 

"Особисто я кожного року роблю щеплення, це необхідно мені, як медику. Ми заохочуємо людей йти на вакцинацію, але й це не тільки сама вакцинація, а й правила особистої гігієни. Якщо захворіли – залишайтеся вдома, лікуйтеся, лише потім повертайтеся на роботу, аби не розповсюджувати хворобу", - зазначила доктор Супрун.

 

 

 

 

 

 

Наразі вакцинація від грипу не входить до календаря обов’язкових щеплень, але команда МОЗ рекомендує вакцинуватися. "Щеплення – це нормальна світова практика, що врятувала мільйони людей по всьому світу", - наголосив Олександр Лінчевський.

 

 

Відповідно до прогнозів Всесвітньої організації охорони здоров'я, у сезоні 2016–2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу: А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008. Саме такий штамовий склад мають завезені в Україну з Франції та Кореї вакцини тому щеплення захищає від цих актуальних штамів.

 

 

Вакцини вже розподіляються серед аптек та найближчим часом всюди будуть у наявності.

 

 

 

 

Фото – прес-служби МОЗ України

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/5440.html

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024