Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Чверть відвідувачів львівської нічліжки для безпритульних - переселенці зі сходу (ВІДЕО)
11:30
Чверть відвідувачів львівської нічліжки для безпритульних - переселенці зі сходу (ВІДЕО)

 

 

ЛЬВІВСЬКА  НІЧЛІЖКА

 

 

       

       Чверть відвідувачів львівської нічліжки

       для безпритульних - переселенці зі сходу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львові відкрили денний пункт обігріву для безхатьків. Працює він у нічліжці на вулиці Кирилівській, 3. Втім погрітися чи переночувати туди приходять не лише місцеві бездомні.

 

Зараз до нічліжки щодоби приходить приблизно 60 охочих переночувати. До похолодання таких було не більше 40-ка. Хтось залишався на вокзалі, а дехто й на вулиці.

 

«Я приблизно два тижні сюди приходжу. Раніше ночував, де приходилося. Навіть в лісі на листі, але зараз вже надворі дуже холодно», - говорить відвідувач нічліжки пан Володимир.

 

Втім майже чверть відвідувачів нічліжки - це вимушені переселенці. Але більшість уникають камери і не хочуть розповідати своїх історій, соромляться.

 

Вадим з Краматорська у Львові опинився недавно.

 

«Я просто в 2014-му виїхав. Якийсь час на Вінниччині був, а потім вже сюди приїхав. Хочу шукати роботу. А що ще робити», - говорить пан Вадим.

 

Та зазвичай переселенці не стають постійними клієнтами нічліжки.

 

«Такі особи, як показує практика, в нашому закладі затримуються, 4-5 місяців максимум. Потім або знаходять собі роботу і житло, або бувають такі випадки, що до них телефонують родичі, кажуть, що все налагодилося і можна повертатися», - каже соціальний працівник нічліжки Олександр Пап.

 

Окрім ліжка на ніч, відвідувачі притулку отримують і сухпайок. Але вже до кінця року їх будуть годувати гарячою вечерею. Зараз саме дообладнують кухню. Харчування оплачуватимуть з міського бюджету, але усі охочі також можуть допомогти нічліжці.

 

«Критично ми потребуємо теплого одягу: це є штани, теплі куртки і шапки. Також були би дуже вдячні, якби приносили білизну. Шкарпетки, труси, майки. Також дуже потребуємо жіночих колготок теплих і підніжних штанів, кальсонів», - розповіла соціальна працівниця Світлана Неклева.

 

А ще просять приносити тепле взуття.

 

Зазначимо, на Львівщині вже є перші жертви морозів. 14 листопада у м. Сколе виявили тіло 49-річного чоловіка. Ймовірна причина загибелі - переохолодження.

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?chvert_vidviduvachiv_lvivskoyi_nichlizhki_dlya_bezpritulnih__pereselentsi_zi_shodu&objectId=1409657

 

Переглядів: 521 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024