Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 22 » Ремонт системи відведення зливових стоків в центрі м. Кам'янського за участю Австрійського Червоного Хреста
09:55
Ремонт системи відведення зливових стоків в центрі м. Кам'янського за участю Австрійського Червоного Хреста

 

КАРАЩЕ  ПІЗНО, НІЖ  НІКОЛИ

 

 

 

Екологічні активісти у м. Кам'янську

 закликають громадськість терміново

звертатися до окружного депутата

щодо ліквідації загрози підтоплень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Закінчується осінь. Тож для зниження ризику локального підтоплення в Кам'янському (колишньому - м. Дніпродзержинську) приступили до ремонту системи відведення зливових стоків на двох вулицях.

 

Ремонт дощової системи планують закінчити до кінця листопада. Дані локації були відібрані екологічною організацією «Голос Природи» за підсумками конкурсу, в якому вибирали локації для реалізації пілотних проектів з адаптації зливових систем міста до нових кліматичних умов.

 

Про це повідомив виконавчий директор ДГЕО «Голос Природи» Євген Колішевський.

 

Екологічні активісти провели 12 листопада огляд локацій, на яких вже ведуться роботи з ремонту зливових систем.

 

Ремонтні роботи були розпочаті на проспекті Дружби Народів (в районі будинків 53а, 53б) і на вулиці Бурхана (в районі будинків 21, 15). Контроль виконання робіт ведеться як організацією «Голос Природи», так і безпосередньо керівництвом департаменту ЖКГ.

 

 

 

 

 

 

Ремонтні роботи на проспекті Дружби народів під наглядом екологічних активістів

 

У той же час виконання робіт ускладнюється несприятливими погодними умовами, проте підрядники - ТОВ «Акватех» - обіцяють закінчити все до кінця листопада.

 

На проспекті Дружби Народів вже приступили до створення системи відведення дощової води за межі мікрорайону та встановлення додаткового приймального колодязя великого обсягу.

 

Проблемною ділянкою є локація на вулиці Бурхана. У цьому місці велика ділянка центрального колектора забита дрібною галькою і асфальтною крихтою. Відновити пропускну здатність старого колектора не представляється можливим, тому підрядники спільно зі співробітниками департаменту ЖКГ та представниками «Голосу Природи» прийняли рішення прокласти новий колектор.

 

 

 

 

 

 

На думку екологів, старий колектор забився уламками зруйнованого  дорожнього покриття, тому вкрай важливо, щоб місцева влада якнайшвидше знайшла кошти для ремонту дороги в цьому районі. В іншому випадку сумна історія з погіршенням пропускної здатності колектора, аж до повного припинення його функціонування, може повторитися.

 

Жителям вулиці Бурхана особливо не пощастило ...

 

Крім того, активісти «Голосу Природи» рекомендують жителям вулиці Бурхана бути більш активними і письмово звертатися до свого окружного депутата з вимогою лобіювати прийняття заходів з відновлення дорожнього покриття.

 

Окружним депутатом даного району є Дідур Віталій Вікторович, графік прийому виборців: 2-а, 4-а субота місяця з 10:00 до 13:00 за адресою вул. Сергія Слісаренко, 4 (приміщення комітету мікрорайону «Черемушки»).

 

 

 

 

 

 

Практичні проекти з адаптації зливових систем Каменського до умов, викликаних зміною клімату реалізуються в рамках проекту Climate Forum East II за фінансової підтримки Європейської Комісії, Австрійського Агентства з Розвитку та Австрійського Червоного Хреста, за підтримки Національного екологічного центру України.

 

 

 

 

 

 

Консультацію щодо письмових звернень до органів влади можна отримати, звернувшись в організацію

«Голос Природи» за телефоном: (067) 681-13-16.

 

 

 

Фото - www.litsa.com.ua

За джерелом:

http://www.litsa.com.ua/show/a/33044

 

Переглядів: 531 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024