Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 22 » Зустріч з родичами заручників у Верховній Раді України
15:28
Зустріч з родичами заручників у Верховній Раді України

 

КЛЮЧОВЕ  ПИТАННЯ  ПЕРЕГОВОРІВ

 

 

       

       Відбулася зустріч з родичами заручників

       у Верховній Раді України 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Звільнення усіх українців, які незаконно утримуються на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, залишається пріоритетним питанням для української сторони», - зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з родичами заручників за участі координатора гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України (далі - ТКГ), посла Тоні Фріша. 

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі Т. Фріш поінформував матерів, дружин та рідних заручників про першу за останні півтора роки поїздку на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Зокрема,  він розповів, що у ході візиту на окупований Донбас, він відвідав тюрми, у яких утримуються заручники, та поспілкувався з кількома українськими бранцями.

 

 

 

 

 

 

Т.Фріш поінформував присутніх рідних заручників про умови утримання українців в ОРДЛО та зазначив, що під час візиту передав бранцям листи від рідних.

 

 

У ході розмови посол Т.Фріш наголосив на важливості допуску Міжнародного Комітету Червоного Хреста на тимчасово окуповані території й зазначив, що робота Місії є вкрай важливою для уточнення списків заручників та ідентифікації загиблих.

 

 

 

 

 

 

У свою чергу І.Геращенко зазначила, що «дуже важливо, що сьогодні матері та дружини українських заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях, мали змогу отримати інформацію з перших вуст про умови утримання своїх рідних», - підкреслила Ірина Геращенко.

 

 

За її словами, у списку заручників на сьогодні залишається 109 українців, як цивільних, так і військових, частина яких незаконно утримується у тюрмах на окупованому Донбасі більше двох років з подій під Іловайськом та Дебальцевим.

 

 

«Звільнення усіх українських заручників є ключовим завданням гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську», - наголосила Ірина Геращенко.

 

 

 

Фото - Прес-служби Апарату Верховної Ради України 

За джерелом:

http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/137671.html

 

 

Переглядів: 524 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024