Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 23 » У Києві відбулися збори з військовими юристами
16:43
У Києві відбулися збори з військовими юристами

 

ПІДВИЩЕННЯ  КВАЛІФІКАЦІЇ

 

 

 

Військові юристи, які представляють юридичні

служби всіх родів та видів Збройних Сил України,

під час 2-них методичних зборів у Києві скоординували

позиції стосовно практичного застосування у війську

правових норм в особливий період

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

— Для нас важливо досягти єдиного розуміння та єдиних підходів до імплементації чинного законодавства. Особливого значення така координація набуває під час особливого періоду, коли виникають питання порядку проходження служби, призову й мобілізації, соціальних гарантій військовослужбовців і тих, хто перебуває в запасі або у резерві. Від ефективності роботи військових юристів залежить, у тому числі, ставлення військовослужбовців до служби та до власних обов’язків та до військової служби, як такої, - зауважив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України - начальника юридичної служби ЗС України полковник юстиції Максим Кушнір.

 

 

 

 

 

 

В ході зборів учасники знайомилися з презентаціями посадових осіб Управління правового забезпечення Генерального штабу ЗС України. Серед головних питань, які розглядалися - проблеми правового унормування особливого періоду, питання проходження військової служби та надання відпусток в особливий період.

 

Ще однією важливою темою, яка викликала загальний інтерес, став порядок проведення службового розслідування та застосування Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

 

Учасники заходу обговорили правові новації, які виникли протягом останніх кількох років, зокрема, у сфері дотримання принципу гендерної рівності та застосування нових директивних документів, які суттєво розширило коло штатних позицій для військовослужбовців-жінок.

 

 

 

 

 

 

Окремий блок питань був пов’язаний з вирішенням проблемних питань щодо списання військового майна

 

 

Офіцери юридичної служби Збройних Сил взяли мали можливість прослухати лекцію завідувача кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету імені Тараса Шевченко Олександра Задорожного про гібридну війну.

 

 

Важливою складовою зборів було пряме спілкування військових юристів з делегатами Міжнародного Комітету Червоного Хреста Майком Пимблом та Ігорем Лимаренком, які поінформували про результати співпраці МКЧХ та ЗС України у 2016 році та окреслили їх перспективи на 2017 рік.

 

 

До планових дводенних зборів було залучено особовий склад Управління правового забезпечення Генерального штабу ЗС України, представників юридичного департаменту Міністерства оборони України, помічників з правової роботи, юрисконсультів структурних підрозділів юридичних служб видів, оперативних командувань, повітряних командувань, відділів, груп (помічників з правової роботи, юрисконсультів) військових частин.

 

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

 

 

Фото – Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/kievi-vidbulisya-zbori-viyskovimi-news-40460.html

 

Переглядів: 510 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024