Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Останній День подяки Барака Обами на посту Президента США
14:41
Останній День подяки Барака Обами на посту Президента США

 

ВОСЬМИЙ  ДЕНЬ  ПОДЯКИ  ПРЕЗИДЕНТА

 

 

Президент США відзначив свято у колі сім'ї

в Білому домі за обідом з традиційними

та оригінальними стравами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свій останній День подяки на посту президента США Барак Обама відзначив у колі сім'ї та друзів у Білому домі. Це вже його восьмий за рахунком День подяки в стінах адміністрації.

 

Про це повідомляє ABC news.

 

Президент взяв участь в роздачі святкової їжі у клубі для ветеранів.

Раніше він привітав з Днем подяки військових, Морську піхоту, Військово-повітряні сили, Військово-морський флот і Берегову охорону, всіх, хто несе службу.

 

У прес-службі Білого дому уточнили, що президент подякував військовим за службу та побажав їм та їх сім'ям щасливого Дня подяки.

 

Повідомляється, що святковий сімейний обід включав традиційні та оригінальні страви. Зокрема, канапе, сате з курки з арахісовим соусом з додаванням чилі, крабові пиріжки, піцу, свіжі овочі і хумус. Також були подані поросята в тісті. Святкове меню включало смажену індичку з чебрецем, шинку, яловичину під вершковим соусом, мармелад і обсмажені курячі крильця. В якості гарніру подавалися макарони з сиром, солодкий картопляний гратен, салат "Цезар", обідні роли.

 

Десерт складався з бананового і кокосового кремового торта, також гарбузового, яблучного, горіхового і вишневого пирогів.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

День подя́ки (англ. Thanksgiving Day) — традиційне північноамериканське свято, засноване з метою віддати дяку Богові за жнива та за одержані блага протягом року. Відзначається в США у листопаді, а в Канаді — у жовтні.

 

Це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер місяця листопада; свято відзначає перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом. Уперше День подяки святкували за президента Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року.

 

У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем; день вважається сімейним святом, — і його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на Сході США. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім'ю по одному.

 

У Канаді День подяки вперше відзначив англійський дослідник Мартін Фробішер, який безуспішно намагався віднайти для Англії північний морський шлях у Китай. Опинившись зовсім не в Китаї, а на території нинішньої канадської провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, він заснував там поселення у 1578 році — і формально віддав Богу подяку за те, що вижив у довгій подорожі у Новий світ. Таке його відзначення успішного прибуття на новий материк прийнято вважати першим Днем подяки, відсвяткованим у Північній Америці. З напливом нових поселенців у Канаду, практика святкування переросла в традицію.

 

Так само, як у США, зараз святкування Дня подяки набуло популярності і в Канаді, але на місяць раніше: осінь тут настає значно раніше, тому свято випадає на другий понеділок жовтня. З 1957 року День подяки - державне загальнонародне свято й вихідний день у Канаді.

 

 

 

Фото – Associated Press

За джерелами:

http://ua.112.ua/svit/obama-na-den-podiaky-rozdavav-sviatkovu-izhu-u-klubi-dlia-veteraniv-355157.html

https://uk.wikipedia.org/wiki/

 

Переглядів: 516 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 21:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024