Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Свята і будні Львівського КП «Інститут просторового розвитку»
21:47
Свята і будні Львівського КП «Інститут просторового розвитку»

 

НЕЗАФОРМАЛІЗОВАНА   ДОБРОТА

 

 

 

 

Проектанти Львівського КП

«Інститут  просторового розвитку»

ділять свій робочий час між проектуванням

і втіленням запроектованого - в життя

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛКП  Інститут  просторового розвитку – дуже молода організація у Львові. Її створили у липні на одному із засідань міської ради, просто перейменувавши ЛКП «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі» .

 

Інститут займається проектуванням доріг, скверів, громадських просторів та інших об'єктів, які перебувають у комунальній власності. Інститут об’єднує урбаністів, архітекторів і проектувальників, які працювали у різних комунальних структурах.

 

 

 

 

 

 

Проектанти не замикаються у «повітряних замках», а віддають належне втіленню своїх проектів у життя. Особливо це видно на прикладі тих, хто проектує  «зелене намисто» Львова і дбає про його красу та зелені насадження.

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 16-17 листопада у Львові вирувала величезна завірюха. Тож здавалось, що про зелені насадження можна було забути до наступної весни.

 

 

 

 

 

 

Та несподівано настала відлига. Сніг зійшов повністю. І те, що не досадили раніше, дендрологи взялись наздоганяти тепер.

 

 

 

 

 

 

На велелюдній вулиці Шота Руставелі, наприклад, зрубали старі тополі. Пні муляли  очі всю осінь. І щоб на цьому місці весною знову з'явилася зелень,  дендрологи, не чекаючи на комунальників, самотужки взялися корчувати пні і садити дерева.

 

 

 

 

 

 

«Це – середземноморські платани», - пояснив дендролог Орест Олеськів, котрий корчував пні і готувався садити дерева.

 

 

 

 

 

 

Йому на підмогу прийшов колега, дизайнер меблів та інтер'єру, Олександр Шутюк.У парі вони вже озеленили не одну вулицю Львова. Серед них – Сихівський масив, вул.Київська, площа біля св.Юра та багато інших. Добра душа, п. Мілена, винесла молодим працівникам – озеленювачам гарячого чаю у термосі.

 

 

 

 

 

На запитання, яку добродійну організацію вона представляє, жінка відповіла: «Мені тут жити. І їм – також. Тож треба один одному допомагати».

 

 

 

 

 

 

Вже потім, готуючи репортаж у випуск новин, я дізналася, що йдучи допомагати товаришеві саджати платани, О. Шутюк залишив у себе на сторінці у соцмережі Facebook такий запис: «Знаю, що трохи несподівано, але ми запланували посадити сьогодні ще кілька дерев. На 14-00 мають підвезти на початок Руставелі. Пишу так пізно, бо не було ясності з машиною. Якщо хтось в тому районі і має натхнення допомогти - підходьте, беріть з собою чай та парасольки».

 

 

 

 

 

 

Інтернет допомагає дендрологам також збирати кошти на озеленення Львова. На даний час вони зібрали 56450 грн. На ці гроші вони закуповують молоді дендрологи. А це – релікти. Один саджанець платана середземноморського, наприклад, оцінюють зараз у 2000 грн. А ще є японський клен, скумпія, граб пірамідальний, дуб колоновидний,  каштан біоті, барбарис тунберга, шовковиця плакуча, райська яблуня та ін. екзоти. Вони також не є дешевими. Але краса, як кажуть в народі, вимагає жертовності.

 

 

 

 

 

 

Проектанти нинішнього дня – люди активні. Сповнені почуття громадського обов'язку. А підтримує їх громада міста, яка вважає, що доброту взяти ось так і заформалізувати – неможливо. 

 

 

Фото – автора і зі сторінки у соцмережі Фейсбук Олександра Шутяка

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 580 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024