Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 26 » Москву просять зайнятися рахунками Луганська (ВІДЕО)
20:45
Москву просять зайнятися рахунками Луганська (ВІДЕО)

 

РОЗБЛОКУВАТИ   ПРОПЛАТИ

 

 

Червоний Хрест закликав Росію допомогти

з оплатою електроенергії Луганській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей візит у Москву розпочався 23 листопада. Саме у цей день відбулася зустріч Президента МКЧХ Петера Маурера з Міністром іноземних справ РФ Сергієм Лавровим:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В ході подальших московських переговорів президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ)

 

Петер Маурер закликав російську сторону сприяти у вирішенні проблеми з перебоями електроенергії

 

в Луганській області.

 

Останні два місяці рахунки за електрику оплачував МКЧХ. Якщо Москва не допоможе вирішити проблему, понад 600 тисяч жителів Луганської області можуть залишитися без опалення взимку.

 

Як заявила «Газета.Ru», їй стало відомо від прес-секретаря російської делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Вікторії Зотикової, що президент цієї організації Петер Маурер на переговорах в Москві просив російське керівництво допомогти з погашенням заборгованості Луганській області по електроенергії.

 

Маурер відвідував російську столицю з візитом 23-25 ​​листопада. За цей час він провів переговори з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, главою російського МЗС Сергієм Лавровим, головою МНС Володимиром Пучковим, а також із заступником міністра оборони Анатолієм Антоновим.

 

Головна небезпека для Луганської області, розділеної на зони впливу між офіційним Києвом і самопроголошеною Луганською народною республікою (ЛНР), - навіть не електрика, а вода для опалення будинків.

 

Про це розповіла «Газеті.Ru» Станела Байрамбасіч, офіційний представник української делегації МКЧХ, яка безпосередньо намагається врегулювати цю проблему.

 

25 листопада ту ж тему підняв перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг. Джерело, близьке до структур ЄС, підтвердило «Газеті.Ru», що зі схожими проханнями до російського керівництва зверталися і європейські дипломати.

 

«Електрика необхідно для забезпечення роботи водонапірних установок, які подають воду і тепло у Луганську область. - Розповіла вона. - Зима близько. Якщо перестануть працювати установки і труби залишаться без води, вони розірвуться. В результаті без опалення можуть залишитися 600 тисяч осіб».

 

МКЧХ стверджує, що за власною ініціативою оплатив луганські рахунки за електроенергію за жовтень і листопад. Це коштувало в цілому близько $ 700 тисяч. Бюджет організації більше не може собі дозволити такі витрати.

 

Поставку води здійснює організація «Попаснянський районний водоканал». У представників Червоного Хреста немає впевненості, що в грудні вона зможе продовжити роботу, залишившись без додаткових джерел фінансування.

 

Байрамбасіч заявила, що МКЧХ звертався до Росії як до однієї зі сторін Мінського процесу по врегулюванню конфлікту на сході України. «Мені відомо, що проблема постачання Луганської області електрикою обговорювалася в рамках Мінського процесу, - розповіла вона. - Однак представники МКЧХ в політичній дискусії участі не беруть. Ми лише намагаємося якомога голосніше заявляти про цю проблему, яка може стати серйозним гуманітарних викликом ».

 

 

 

 

 

 

Відповіді російської влади з приводу рахунків Луганській області поки що немає. За підсумками переговорів з Петером Маурером глава МНС Росії Володимир Пучков лише обіцяв проводити діалог з МКЧХ на регулярній основі.

 

 

«Всі наші спільні проекти будуть і далі розвиватися, і, звичайно, ми надамо все необхідне сприяння МКЧХ по реалізації всіх гуманітарних проектів на території Донецької та Луганської областей України», - заявив Пучков. Чи означає це оплату рахунків за українську електроенергію, неясно.

 

Костянтин Затулін, депутат Держдуми і директор Інституту країн СНД, вважає, що проблема опалення Луганській області є виключно гуманітарною і тому не повинна стати жертвою політизації.

 

Українська сторона не раз звинувачувала Росію в прямому втручанні в донбаський конфлікт.

 

«Ми повинні сьогодні зробити вибір: або ми не діємо, побоюючись різкої реакції інших сторін Мінського процесу, або намагаємося вирішити серйозну гуманітарну проблему», - заявив співрозмовник «Газети.Ru». Затулін також підкреслив, що в цій ситуації більш логічним було би чекати зустрічних кроків Києва, проте поки з його боку відповіді на запит гуманітарних організацій теж немає.

 

Одночасно «Нафтогаз України» опублікував відкритий лист, в якому нагадав: 25 листопад виповнюється рік з того часу, як українська компанія не імпортує газ з Російської Федерації. «Ще три роки тому газ був головним символом політичної та економічної залежності нашої держави від північного сусіда», - йшлося в тексті листа.

 

Тим часом того ж 25 листопада в Москві Олександр Новак, міністр енергетики РФ, і віце-президент Єврокомісії Марош Шефовіч досягли принципової згоди на відновлення поставок російського газу Україні. Мова йде про 1,5-4 млрд кубометрів газу - за умови передоплати з боку Києва.

 

 

Довідково:

 

Проблема води не є унікальною тільки для Луганщини. Вона гостро стоїть у різних регіонах світу, зокрема на Африканському континенті. Свій внесок у вирішення цієї проблеми там також вносить і МКЧХ.

 

Дивіться у новому випуску «Міжнародного огляду» інтерв'ю Президента МКЧХ Петера Маурера (з 19-ої хвилини). Він докладно розповідає, чому Червоний Хрест займаємося різними питаннями - від зміцнення міжнародного гуманітарного права до проблеми питної води.

 

На початку програми ви побачите репортаж з ДР Конго, де Червоний Хрест забезпечує жителів питною водою, щоб вони не пили із заражених водойм:

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.gazeta.ru/politics/2016/11/25_a_10374743.shtml

 

 

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024