Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 29 » Волонтерові на замітку: Медики розповіли, кому категорично не можна вживати ці популярні фрукти
16:35
Волонтерові на замітку: Медики розповіли, кому категорично не можна вживати ці популярні фрукти

 

ТАЄМНИЦІ  ЦИТРУСОВИХ

 

 

     

     Медики попереджають, що цитрусові

     можуть викликати алергію та навіть отруєння

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лікарі з Тернопільського обласного лабораторного центру розповіли, що вживання мандаринів може викликати алергію у дітей і навіть призводити до отруєння.

 

Про це інформує прес-служба відомства.

 

Цей цитрус протипоказаний людям, що страждають на виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки та не рекомендується хворим на гастрит з підвищеною кислотністю шлункового соку. Це викликано тим, що кислота яка входить до складу мандарину досить сильно подразнює слизову оболонку шлунку та товстого і тонкого відділів кишківника.

 

З обережністю його слід вживати людям схильним до алергічних захворювань, а особливо дітям. Він може викликати висипання на шкірі, свербіж, а також розлади шлунково-кишкового тракту. Розлади з боку травної системи можуть виникати також внаслідок звичайного переїдання цього продукту.

 

Дитині можна починати давати мандарини не скоріше періоду, коли вводять в раціон нові продукти т.б. однорічного віку. Але починати з дуже малих порцій. Наприклад, давати крапельку соку в напій або маленьку мандаринову частинку. Якщо розладів не відмічалося, то далі можна поступово збільшувати дозу до 1-2 плодів в день.

 

Купуючи мандарини простежте, щоб шкірка мандаринів була непошкодженою, а також без пошкоджень, викликаних обмороженням, без ознак гниття та інших змін на шкірці плоду. Фрукти не повинні мати сторонній запах і присмак.

 

Для зменшення можливого негативного впливу на здоров’я людей засобів хімізації, які використовуються для обробки цитрусових, їх радять не вживати в надмірній кількості за один прийом, а також рекомендують ошпарити окропом.

 

Втім, лікарі також запевняють, що у мандарині містяться вітаміни С, А, D, групи В та ряд мікроелементів калій, натрій, магній, кальцій, залізо.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/11/28/215275-medyky-rozpovily-komu-kategorychno-ne-vzhyvaty-ci-populyarni-frukty

 

Переглядів: 559 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024