Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Петро Порошенко ветував закон про військову підготовку студентів -медиків
18:04
Петро Порошенко ветував закон про військову підготовку студентів -медиків

 

НЕМАЄ  КОШТІВ

 

 

 

Закон про загальну військову підготовку

студентів - медиків на нині не може бути

реалізованим через відсутність коштів

та інші поважні чинники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон, який пропонує вести обов'язкове навчання студентів вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби.

 

Як йдеться у картці законопроекту на офіційному сайті Верховної Ради України, президент наклав вето 17 листопада 2016 року, а 21 листопада запропонував парламенту скасувати його.

 

Президент послався на те, що реалізація закону спричинить великі витрати держбюджету. У 2017 році знадобиться додатково 140 млн грн, у 2018-му – близько 280 млн грн, у 2019 і наступних роках - 420 млн грн.

 

Також Порошенко зазначив, що медвузи щорічно випускають 12 тис. медиків, а в Міноборони і Збройних Силах налічують близько 2,8 тис. посад військових лікарів (провізорів). Тож реалізація закону призведе до того, що кількість офіцерів запасу медичної служби буде перевищувати потребу в комплектуванні майже у 20 разів, оскільки наявний мобілізаційний ресурс офіцерів запасу медичних спеціальностей становитиме близько 60 тис. осіб.

 

Тому президент висловив думку, що військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу медслужби доцільно здійснювати в рамках державного замовлення на відповідних фахівців, а закон пропонується відхилити.

 

Як інформував ZAXID.NET, 10 жовтня 2016 року Верховна Рада України 238 голосами ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до статті 11 закону України «Про військовий обов'язок і військову служби», що стосуються проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку» (№ 2210а).

 

Відповідно до прийнятого парламентом закону, військову підготовку за програмою офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку мали проходити громадяни України, які мають освітню ступінь у вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладах України, придатні до військової служби.

 

 

 

 

 

 

До слова, за час проведення АТО медичну допомогу на фронті надавали 2,5 тис. медиків, 197 з яких отримали державні нагороди.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?petro_poroshenko_vetuvav_zakon_pro_viyskovu_pidgotovku_studentivmedikiv&objectId=1411073

 

Переглядів: 511 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024