Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 1 » «Абонемент на життя» для людей, які живуть з ВІЛ/СНІД у Львові й інших містах України
22:51
«Абонемент на життя» для людей, які живуть з ВІЛ/СНІД у Львові й інших містах України

 

ШАНС НА ПОВНОЦІННЕ ЖИТТЯ

 

 

 

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом,

що відзначається сьогодні, 1 грудня, у Львівському

прес-клубі відбулася прес-конференція на тему

«Абонемент на життя».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь в ній взяли т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак, голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров'я,материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Михайло Гичка, голова правління БО “Благодійне товариство “Мережа ЛЖВ” м. Львів” Дмитро Тигач та головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська.

 

 

 

 

 

 

Розпочинаючи прес-конференцію, Дмитро Тигач розповів про старт  Всеукраїнської акції “Абонемент на життя”, яка передбачає забезпечення 101 000 пацієнтів з ВІЛ у 25 регіонах України антиретровірусною терапією у 2017 році. Це стало можливим завдяки плідній співпраці пацієнтських організацій України, міжнародних донорів та представниками місцевих органів влади.

 

 

Завдяки об’єднанню зусиль Львівського відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», департаменту охорони здоров’я ЛОДА, комісії ЛОР з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, у 2016 році вперше в Україні було втілено в життя проект із соціального супроводу ВІЛ-інфікованих дітей. Необхідну допомогу отримали 174 дитини з Львівської області за рахунок коштів з обласного бюджету.

 

 

 

 

 

 

Ірина Микичак, т.в.о. директора ДОЗ ЛОДА, подякувала колегам, спільними зусиллями яких вдалося реалізувати проект, та відзначила позитивний досвід співпраці з громадськими організаціями. «Ми повинні пам’ятати, що ВІЛ-інфіковані, окрім дороговартісного лікування, потребують толерантного ставлення, моральної підтримки, всебічної соціальної допомоги. Завдяки таким організаціям, як “Мережа ЛЖВ”, пацієнти ніколи не залишаються наодинці зі своїми проблемами», - зазначила Ірина Микичак.

 

 

 

 

 

 

Як окремий напрямок в профілактиці ВІЛ/СНІДу, що потребує підвищеної уваги, було виділено роботу з підлітками, які, на жаль, частіше схильні до ризикованої поведінки. В цьому контексті важливою є діяльність клінік дружніх до молоді, де підлітки та молоді люди можуть отримати анонімну консультацію, фахову допомогу, а також розуміння та підтримку.

 

 

 

 

 

 

Високо оцінив результати співпраці і Михайло Гичка, повідомивши, що роботу в цьому напрямку буде продовжено наступного року. Обласним бюджетом на 2017 рік передбачено вдвічі збільшити фінансування програм, спрямованих на допомогу ВІЛ-інфікованим особам. Зокрема, особлива увага приділятиметься пацієнтам з поєднаною інфекцією ВІЛ/СНІД з туберкульозом.

 

 

 

 

 

 

Головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом розповіла про стратегії подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, що діють у цілому світі - деякі з них вже активно діють в Україні, а частина готується до впровадження. Станом на 1 жовтня 2016 року в області зареєстровано 3180 людей з ВІЛ-позитивним статусом, з них 54 дитини. За словами Мар’яни Служинської, для досягнення успіху в лікуванні надзвичайно важливою є прихильність пацієнтів до антиретровірусної терапії, яка дає ВІЛ-інфікованим особам реальний шанс на повноціне життя.

 

 

Фото - прес-служба ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5510.html

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 557 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024