Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 1 » Лікарня Червоного Хреста у смт. Берегомет на Буковині – на грані закриття
22:52
Лікарня Червоного Хреста у смт. Берегомет на Буковині – на грані закриття

 

НЕБЕЗПЕКА  НАД  ЛІКАРНЕЮ

 

 

   

      Лікарня Червоного Хреста у селищі

      Берегомет на Букковині – на грані закриття

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 травня п.р. ми опублікували репортаж про Берегометську лікарню Червоного Хреста, яку провідали з Чернівців керівники обласної організації ТЧХУ на чолі з головою Мирославою  Островецькою. ( Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-05-17-7709 ).

 

Пізніше були й інші публікації. Але ніколи не спадала на гадку думка, що колись прийдеться писати про закриття цього медичного закладу, мова про яке йде у листі голови Вижницької РО ТЧХУ Ольги Майструк:

 

 

 

 

 

 

У нашому районі з 1997 року функціонує Берегометська лікарня Червоного Хреста на 40 ліжкомісць для самотніх людей похилого віку, інвалідів війни, ветеранів війн та праці, – пише вона на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, - Надають медичні та соціальні послуги 15 медсестер та молодших медичних сестер, котрі отримують мінімальну заробітню платню за програмою патронажної служби.

 

Решта видатків на утримання лікарні Червоного Хреста фінансують місцеві органи самоврядування, районний бюджет, релігійні громади, доброчинці.

 

МОЗ України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), починаючи з 2017 року. Під загрозою закриття опинилась і Берегометська лікарня Червоного Хреста . Нашим підопічним іти нікуди . Наш заклад - це єдиний прихисток. Вони щиро заглядають у очі і мають надію отримати відповідь: " Ми працюємо і далі ".

 

 

 

 

 

 

Але відповідати – нічого. Державна скарбниця порожніє, тож 3100 медичних сестер Червоного Хреста, в т.ч. і з Берегомета, будуть скорочені. Ось справжня ціна питання, яке здавалося таким легким на папері, а обертається справжніми трагедіями у житті.

 

 

 

Фото – Вижницької РО ТЧХУ

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 908 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024