Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 2 » У грудні Україна може перестати подавати струм до регіонів Луганщини, які непідконтрольні Києву
22:35
У грудні Україна може перестати подавати струм до регіонів Луганщини, які непідконтрольні Києву

 

ПРИМАРА  ВІДКЛЮЧЕННЯ

 

 

 

     Сьогодні електроенергія продовжує надходити

     на тимчасово окуповану територію Луганщини,

     однак її ніхто не оплачує

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У другій половині грудня підприємство "Луганське енергетичне об'єднання" отримає можливість припинити перетік електроенергії до тимчасово окупованих територій Луганської області, повідомив його директор Володимир Грицай.

 

В інтерв'ю для "Громадського радіо" глава підприємства відзначив, що сьогодні електроенергія продовжує надходити до непідконтрольної Києву території Луганської області, однак її ніхто не оплачує.

 

 

 

 

 

 

За словами Грицая, перед початком бойових дій його борг підприємства за енергопостачання перед ДП "Енергоринок" становив всього 700 млн. Сьогодні ця заборгованість зросла до 4 млрд грн. При цьому, перед "Луганським енергетичним об'єднанням" існує борг у 6 млрд.

 

"Коли 1 листопада 2014 року я заступив на посаду гендиректора, неконтрольована сторона отримувала електроенергію на 300 млн. гривень у місяць. В Україну приходило близько 3-4 млн. гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50-60 млн. гривень в місяць. У будь-якому випадку, це не покривало і третини поставок. Нам вдалося протримаються до липня 2016 року. Ми зверталися до всіх інстанцій з тим, щоб повністю припинити перетік електроенергії на неконтрольовану бік або знизити його до рівня фактичної оплати. Реакції на наші звернення не було", – розповів директор підприємства.

 

 

 

 

 

 

При цьому, він зазначив, що сьогодні Станиця Луганська і деякі інші населені пункти, в яких проживає близько 12 тисяч абонентів, отримують електроенергію з ОРЛО. Дана ситуація створює загрозу відключення електроенергії у цій місцевості.

 

"Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Щастинської ТЕС. У 20-х числах грудня цю лінію буде запущено, і ми зможемо відключити перетік електроенергії, який відбувається з Щастинської ТЕС в бік Луганська", – підсумував він свою думку.

 

Нагадаємо, сьогодні, 2 грудня, підприємство "Луганське енергетичне об'єднання" знеструмило агрегати Петровської насосної станції, якими здійснювалася подача води на території непідконтрольних Києву районів Луганської області.

 

Раніше Міжнародний Комітет Червоного Хреста оплатив рахунки жителів Луганської області за електроенергію, щоб зменшити ризик припинення водопостачання для 600 тисяч жителів сходу України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dt.ua/ECONOMICS/u-grudni-ukrayinska-storona-mozhe-pripiniti-postachannya-elektroenergiyi-do-lnr-226309_.html

 

Переглядів: 479 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024