Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 3 » П'ятеро наших спiввiтчизникiв ввiйшли до сотнi людей, якi "змінюють світ"
10:56
П'ятеро наших спiввiтчизникiв ввiйшли до сотнi людей, якi "змінюють світ"

 

ЛЮДИ  НОВОГО  ЧАСУ

 

 

 

П'ятеро наших спiввiтчизникiв ввiйшли

до сотнi людей, якi "змінюють світ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видання "Financial Times" пiдготувало спецiальний звiт "Нова Європа 100: Люди, котрі змiнюють Центральну та Схiдну Європу". У роздiлi "Технологiї та iнновацiї" представлено кiлькох українцiв. Чому саме вони ввiйшли до списку?

 

- У перелiку людей iз рiзних країн - п'ять наших спiввiтчизникiв, якi внесли, на думку видання, вагому частку в iнновацiйний розвиток не лише своєї країни, а й усiєї Європи, - розповiдає газеті "Експрес" Юрiй Пероганич, генеральний директор Асоцiацiї пiдприємств iнформацiйних технологiй України. - Серед них, наприклад, 25-рiчний Ярослав Ажнюк. Його стартап Petcube набрав на американськiй платформi "Кiкстартер" 250 тисяч доларiв. Цей сайт дає змогу фiнансувати iнновацiйнi проекти за допомогою сrowdfunding, тобто громадського фiнансування. У пiдсумку молодий киянин, колишнiй випускник КПI, переїхав до Калiфорнiї, де тепер працює над новими розробками.

 

- У чому суть його стартапу?

 

- Iдея стартапу належить товаришевi Ярослава, який став спiвзасновником Petcube, i полягає в контролi й спiлкуваннi з хатнiми тваринками на вiдстанi. Тобто, коли господаря немає вдома, вiн за допомогою камери й лазера може не лише бачити, що робить його кiт чи собака, а й гратися з ними. Й оскiльки найважчим для хлопцiв виявилося утрясти питання авторського права, серiйного виробництва, мiжнародної сертифiкацiї, то тепер вони вирiшили допомагати iншим у подоланнi таких бар'єрiв: на своєму сайтi розповiдають, як отримати закордонний патент, як органiзувати пiар-кампанiю в захiдних ЗМI, як запустити кампанiю на "Кiкстартерi" тощо. Мета Ярослава - щоб в Українi був не лише Petcube, а сотнi потужних проектiв, орiєнтованих на мiжнародний ринок.
 

 

- Хто ще є у списку?

 

- Аналiтики "Financial Times" також вiдзначили Вiктора Шабурова, що переїхав з Росiї до Одеси, де створив компанiю "Handster", яку потiм викупила норвезька "Opera". Також вiн є засновником компанiї "Looksery". Це програма для мобiльних пристроїв, яка дає змогу змiнювати зовнiшнiсть користувача в потоковому вiдео та на фото. Одеський стартап "Looksery" за 150 мiльйонiв доларiв купила компанiя "Snapchat".

 

Ще один фахiвець IT у списку - Дмитро Дубiлет, IT-директор Приватбанку. Саме завдяки йому в Українi можна користуватися онлайн - держпослугами на платформi iGov. До речi, нещодавно на нiй запустили видачу й замiну ID-карток в онлайнi.

 

Крiм того, до перелiку людей, якi змiнюють Європу, ввiйшла Ольга Афанасьєва, що є виконавчим директором української Асоцiацiї венчурного та приватного капiталу UVCA. Ця людина активно залучає зарубiжних iнвесторiв в Україну.
 

 

Ще одна жiнка, що працює на майбутнє, - Ольга Юркова, яка є спiвзасновником фактчекiнгового сайту Stopfake.org. Цей сайт активно бореться з фейками в iнформацiйному просторi, особливо з росiйськими.

 

 

- Чому обрали саме цих українцiв?

 

 

- Обрано людей, котрі змогли самореалiзуватися. I зробили це без будь-якої пiдтримки. Крiм того, частина з них зареєструвала свої проекти за кордоном. Проте найважливiше, що вони не лише бiзнесовi, спрямованi на купівлю - продаж, а й соцiальнi, бо дають можливiсть змiнюватися iншим, використовуючи iнновацiйнi методи.

 

Автор - Свiтлана ОЛIЙНИК

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/11/30/215647-pyatero-nashyh-spivvitchyznykiv-vviyshly-sotni-lyudey-zminyuyut-svit

 

 

Переглядів: 443 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024