Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Червоний Хрест - учасник заходів до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом: Частина ІІ (ВІДЕО)
13:37
Червоний Хрест - учасник заходів до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом: Частина ІІ (ВІДЕО)

 

ЗУПИНИТИ  ГЛОБАЛЬНУ  ЕПІДЕМІЮ

 

 

   

    Червоний Хрест -  учасник заходів до Всесвітнього

    Дня боротьби зі СНІДом. Огляд новин з організацій

    ТЧХ України в різних регіонах держави

 

                                 Частина ІІ.

    Заходи Червоного Хреста в Білій Церкві, Харкові,

    Луцьку, Івано-Франківську, Заставні, Кіцмані,

    Хмельницькому, Сєвєродонецьку

 

 

 

 

 

 

1.Біла Церква

 

 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста Білої Церкви провели комплекс просвітницьких занять профілактичного спрямування на тему "Профілактика ВІЛ/СНІДу серед молоді" в гімназії №2. Профілактика ВІЛ-інфекції на даний момент є найбільш важливим засобом боротьби з нею. Волонтери намагалися до кожного донести корисну інформацію боротьби з недугою.

 

 

 

 

 

 

1 грудня на площі Шевченка зібралась молодь Білої Церкви та району, щоб висловити свою позицію щодо збереження власного здоров'я та здоров'я оточуючих.

 

 

 

 

 

 

Були проведені конкурси та вікторини, присутні створювали стрічки солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. В зимовий день молодь зігрівали мелодійні пісні гурту "Мальви" та гарячий чай.

 

 

 

 

 

 

 

Пам'ятаймо наше майбутнє - в наших руках!

 

 

 

Фото – Білоцерківської МО ТЧХУ

За джерелами:

https://vk.com/redcrossbc?w=wall-28599694_1190

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1301381546579085&set=pcb.881471731988973&type=3&theater

 

 

 

2.Харків

 

 

 

 

 

Щорічно 1 грудня в Харкові проходить Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В багатьох районних організаціях Червоного Хреста Харківської області пройшли інформаційно-профілактичні заходи. Співробітники та волонтери розповідали про шляхи передачі ВІЛ-інфекції, способи захисту і про толерантне ставлення до людей ВІЛ-позитивним.

 

 

 

 

Фото – Харківської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://vk.com/redcrosskh?z=photo-126579088_456239034%2Falbum-126579088_00%2Frev

 

 

 

3.Луцьк

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на прохолодну погоду, сьогодні - 1 грудня, в місті Луцьку Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела акцію "Свічкова хода", зібравши близько 1 500 тис. молодих людей, які пам’ятаючи традицію відзначити Всесвітній день боротьби зі СНІДом прийшли на акцію. 

Усіх волонтерів з числа учнівської та студентської молоді, представників релігійних конфесій, урядових та неурядових організацій об’єднала червона стрічка – символ надії на майбутнє без СНІДу. 

 

 

 



 

 

 

Учасники акції, біля стін Луцького базового медичного коледжу, а це молодь міста з плакатами-гаслами, інформативними прапорцями, повітряними кульками та літературою з профілактичною тематикою на тему ВІЛ/СНІДу здійснили «Свічкову ходу» від медичного коледжу вулицею Лесі Українки до Театрального майдану міста Луцька, щоб викласти стрічку з запалених лампадок. Головна ідея заходу – долаючи стигму заохотити до підтримки ВІЛ- позитивних людей. 

Під час мітингу виступили: головний лікар обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом – Олена Макаренко; ієрей Української Православної Церкви Київського Патріархату – Віталій Ващук та протоієрей, голова відділу "Церква і Медицина" Української Православної Церкви Богдан Линник. Виступаючі надали присутнім інформацію про показники ВІЛ/СНІДу на сьогоднішній день в Україні, області, місті та ще раз наголосили, що лише від нас залежать наші здоров’я та життя. 

Під час заходу присутні переглянули постановку «Тенета», соціального театру «Світоч» за участю волонтерів навчально-виховного комплексу №10 м. Луцька під керівництвом досвідчених тренерів-методистів: Вітюк Олени – практичного психолога та Щурук Ольги – соціального педагога.

 

 



 

 

 

На закінчення заходу, в знак поваги до тих, хто відійшов у небеса пам’ять про померлих від хвороби XXI століття, присутні на майдані, вшанували хвилиною мовчання і випустили в повітряний простір кульки. 

 

 

Фото – Волинської ОО ТЧХУ

Джерело:

http://www.redcross.volyn.ua/work180.php

 

 

 

4.Івано-Франківськ

 

 

 

 

 

1 грудня у фортечній галереї «Бастіон», за ініціативи Івано-Франківського державного центру естетичного виховання спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, обласним центром «Здоров’я» і обласним Товариством Червоного Хреста, розпочалась виставка обласного конкурсу плакатів серед студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів під девізом «Скажемо СНІДу НІ! Майбутнє без СНІДу» у «Бастіоні».

 

 

 


 

 

 

Захід приурочено до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, згідно програми Національної координаційної ради з питань запобігання поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу, спрямованого на вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед студентської та учнівської молоді, з метою пропаганди здорового способу життя і зниження впливу негативних наслідків епідемії ВІЛ-інфекції на суспільство.

 

 

 

 

 

 

«Проблема на сьогоднішній день зі СНІДом залишається актуальною, адже збільшується кількість ВІЛ-інфікованих і тих, кого беремо на облік вперше, - зазначив лікар-епідеміолог обласного Центру СНІДу Володимир Місюра. – З моменту вперше виявленого у 1997 році з ВІЛ-статусом в Івано-Франківській області, зареєстровано 1600 осіб».

 

За його словами, такі дані говорять про те, що орієнтовна кількість хворих з ВІЛ більше 15 тисяч. Серед причин недовиявленості фахівець називає людську байдужість до свого здоров’я. Найчастіше це захворювання виявляють у людей, коли ті по своїй необхідності звертаються в медичні заклади, або вагітність, або здача крові як донора, або недуга, де лікарі помічають підозру на ВІЛ-інфекцію.

 

 

 

 

 

 

Як повідомив спеціаліст, у порівнянні з минулими роками, коли переважав шлях передачі ВІЛ/СНІДу через вживання ін’єкційних наркотиків, на даний час основним таким шляхом вважається статевий. Саме тому лікар закликає усіх не бути байдужими в першу чергу до себе, свого здоров’я, знайти в собі сміливість і пройти тест на ВІЛ-інфекцію в будь-якому лікувально-профілактичному закладі області.

 

Під час заходу журі у складі директора Івано-Франківського державного центру естетичного виховання М. Кузбита, заступника голови обласного Товариства Червоного Хреста О. Вільчинської, в.о. заступника директора ІФДЦЕВ С.Деделюк, завідувача обласного центру «Здоров’я» Т.Мислицької, лікаря-методиста ОЛЦЗ Т.Зозуляк та лікаря епідеміолога Центру СНІДу В.Місюри відзначили кращі роботи студентів навчальних закладів.

 

 

 

 

 

 

У традиційному конкурсі брали участь студенти Снятинського коледжу ПДАТУ, Івано-Франківського базового медичного коледжу, Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, Рогатинського державного аграрного коледжу, Прикарпатського лісогосподарського коледжу, учні ЦПТО№1, ВПУ №21, Отинійського ПЛЕТ, Войнилівського ПЛ, ДВНЗ «КПЛСП», ВПУ СОТ, ПТУ №11.

 

Загалом на конкурс було представлено 55 тематичних плакатів із 15 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та 19 професійно-технічних навчальних закладів області.

 

Нагадаємо виставка плакатів триватиме у фортечній галереї «Бастіон» до 7 грудня. 

 

 

Фото – styknews.info

Джерело:

http://styknews.info/novyny/sotsium/2016/12/02/vystavka-konkursu-plakativ-%C2%ABskazhimo-snidu-ni-maibutnie-bez-snidu%C2%BB-prokhod

 

 

5.Заставна

 

 

 

 

 

 

1 грудня 2016р., працівниками Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України зі співробітниками обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом в м. Заставна провели інформаційні заходи на базі Заставнівської ЗНЗ та вищого професійного училища №24. 

 

 

 


 

 

 

«Метою даного заходу – є зниження рівня дискримінації, а також профілактичні заходи щодо ВІЛ/СНІДу. Тестування на ВІЛ-інфекцію можна пройти в кабінеті довіри Центральних районних лікарень, а також в обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом, який знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Мусорського, 2. Слід звернути увагу на те, що дане тестування можна пройти з пред’явленням паспортних даних, а також анонімно. Такі заходи дуже важливі, адже завдання медицини та освіти полягає в наданні та розповсюдженні інформації серед населення. Хто проінформований, той озброєний!» - зазначила Добровольська Вероніка Петрівна – лікар-психолог кабінету довіри Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

 

 


 

 

 

«Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ/СНІДу. Дуже часто, зіштовхуючись із позитивним результатом аналізу, людина опиняється на роздоріжжі – необхідно багато чого дізнатись, переосмислити, щось змінити. Але знайте – це не вирок! Сьогодні ВІЛ-позитивні люди працюють, вчаться, створюють родини, займаються спортом та творчістю. Все це є можливим, якщо знати, що треба робити, коли позитивний ВІЛ-статус підтвердився, а також пам'ятати, що є куди звернутись за інформацією та підтримкою, - відмітила Візнюк Наталія Василівна – заступник голови Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. – Жінка ти чи чоловік, незалежно від того скільки тобі років, де живеш, з ким спілкуєшся, ти не захищений від ВІЛ-інфекції. Але ти можеш захистити себе та інших. Для цього потрібно дотримуватись правил безпечної поведінки.»

 

 

 

Фото – Заставнівської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraineChe/photos/pcb.1213227515380800/1213217662048452/?type=3&theater

 

 

6.Кіцмань

 

 

 

 

Сьогодні, працівниками районного центру соціальних служб сімї,дітей та молоді, районної організації Товариства Червоного Хреста України, служби у справах дітей Кіцманської РДА та кримінально-виконавчої інспекції ВДПтСУ у Чернівецькій області проведено цикл лекцій у Кіцманській районній гімназії до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

 

 

 

 

 

 

Цікавою була сьогодні також зустріч працівників районного центру соціальних служб сімї, дітей та молоді, районної організації Товариства Червоного Хреста України та медичної сестри з учнями Кіцманського технікуму Подільського ДАТу з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Також роздали брошури , буклети по тематиці боротьби зі СНІДом.

 

 

 

 

 

 

Фото – Кіцманської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/558255260987786/photos/a.992477614232213.1073742124.558255260987786/992477710898870/?type=3&theater

 

 

 

 

7.Хмельницький

 

 

 

 

 

1 грудня у Міжнародний день боротьби зі СНІДом студенти Хмельницького національного університету разом з Червоним Хрестом провели благодійну акцію.

 

 

 

 

 

 

Хмельницького центр профілактики та боротьби зі СНІДом надав можливість здати експрес-аналіз. Волонтери Червоного Хреста роздали студентам брошури і безкоштовні презервативи. Україна посідає одне з перших місць в Європі з приросту інфікованих. За десять місяців 2016 року  було зареєстровано 13 381 нових випадків ВІЛ-інфекції. Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 293 739 нових випадків ВІЛ-інфекції, за цей час від СНІДу померло 40 816 чоловік.


І кожен 3-й інфікований - не знає про це!

 

 

Фото – Хмельницької ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1165137416905544&set=a.862828233803132.1073741827.100002278902427&type=3&theater

 

 

 

8.Сєвєродонецьк

 

 

 

 

 

1 грудня в Сєвєродонецьку була проведена акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

 

 

 

 

 

 

Біля супермаркету АТБ пр. Хіміків та супермаркету Сільпо волонтери Сєвєродонецької МО  ТЧХУ, спільно з фахівцями Луганського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, провели просвітницьку акцію.

 

 

 

 

 

 

Фахівці центру проводили анонімно і безкоштовно експрес тестування на СНІД. Було проведено близько 180 тестів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Сєвєродонецької МО ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.homelan.lg.ua/2016/12/01/vsemirnyiy-den-borbyi-so-spidom/#more-2461

 

 

 

 

     Довідково:

    Частина І - розміщена за посиланням:

h    http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-12-01-8988

 

Фото – організацій ТЧХУ

Добірку підготували волонтери Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1007 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 11:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024