Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 6 » День Збройних Сил України – у Львівській середній спеціальній музичній школі – інтернат ім. С.Крушельницької
21:07
День Збройних Сил України – у Львівській середній спеціальній музичній школі – інтернат ім. С.Крушельницької

 

НЕЗВИЧАЙНЕ  СВЯТО

 

 

     

     День Збройних Сил України – у Львівській

     середній спеціальній музичній школі – інтернат

     ім. Соломії Крушельницької

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музика – постійна посестра кожного свята. Малого, чи великого. Тож і на цей раз вона була присутня на святі з нагоди Дня Збройних Сил України, яке відбулося сьогодні у Львівській середній спеціальній школі - інтернат ім. С. Крушельницької.

 

 

 

 

 

 

У літературно-музичній композиції «Повертайся додому живим», яку сьогодні продемонстрували старшокласники, дівоча пісня - голосіння перепліталася з мелодійними акордами фортепіано і створювала атмосферу напруженої неприязні до насилля – в цілому, і до збройного конфлікту – зокрема.

 

 

 

 

 

 

На відміну від попередніх свят, які відбувалися в актовому залі раніше, цьогорічний захід вирішили провести у спортивному залі. І це тому¸ що змінився його зміст: від споглядального – до активного, де кожен присутній – учасник і дійова особа. Не на сцені, а в житті, - у тому самостійному, в яке на початку літа 2017 р. випускникам таки доведеться вступити.

 

 

 

 

 

 

На святі хлопцям-старшокласникам, як майбутнім воїнам строкової служби, випала нагода позмагатися у фізичних вправах, зокрема, у лазінні по драбині, підтягуванні на руках та інші вправи.

 

 

 

 

 

 

Музиканти, як лікарі чи священики, зброю у руки не беруть. Бо їх музика – це і є зброя. Вона піднімає дух бійців, веде їх у бій, не гірше, ніж наказ командира. Та це за великим рахунком. А якщо говорити про реалії життя, то у тривожний час невизначеності і нестабільності, крім нотної партитури і вміння володіти смичком скрипки чи віолончелі, музикант наших днів повинен досконало знати правила надання долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

Личаківська районна організація Товариства Червоного Хреста м. Львова, разом з викладачами «Захисту Вітчизни», запропонували випускникам перевірити себе у таких вправах, як: виготовлення ватно-марлевої пов'язки, накладання спіральної пов'язки на палець, а також восьми подібної на руку і хрестоподібної на голову.

 

 

 

 

 

 

Найкращі знання з надання першої долікарської длопомоги показала Анна-Марія Ткачиши з 11 "а" класу. Роль "потерпілого" виконував її однокласник Назар Струк.

 

 

 

 

 

 

Інструктор Червоного Хреста з надання першої домедичної допомоги Юлія Руденко показала старшокласникам, як накладається на голову пов'язка «чепчик», а також як робляться плащеподібні пов'язки.

 

 

 

 

 

 

Впродовж всього навчального року учням читалася програма з медико - санітарної підготовки. Цей предмет вела Оксана Іванівна Михайленко. Допомагали їй Світлана Георгіївна Настюк (класний керівник 11 «а» класу) та Наталія Михайлівна Барна (класний керівник 11 «б» класу).   

 

 

 

 

 

 

На завершення акції з нагоди свята голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк вручила Почесну Грамоту голові первинного осередку Червоного Хреста, заступнику директора з виховної роботи Ярославу Андрійовичу Джурику.

 

 

 

 

 

 

У ній, зокрема, зазначається, що колектив цього музичного закладу нагороджується «за активну участь у гуманітарній діяльності, вагомий внесок у розвиток руху милосердя, плідну співпрацю з Личаківською районною організацією м. Львова Товариства Червоного Хреста України».

 

Свято – завершилося. Але знання, які отримали майбутні музиканти сьогодні – залишаться. І дай Боже, щоб вони ніколи їм у житті не знадобилися.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1039 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024