Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 7 » У Львові 7 грудня відкрили Центр національно-патріотичного виховання «Форпост»
22:23
У Львові 7 грудня відкрили Центр національно-патріотичного виховання «Форпост»

 

ТУРБОТА  ПРО  НАЩАДКІВ

 

 

     

     Сьогодні, 7 грудня, відбулося урочисте відкриття

     нового клубу національно-патріотичного

     виховання «Форпост» за адресою: м. Львів,

     вул.Китайська, 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головною концепцією діяльності «ФОРПОСТу» є проведення роботи за трьома напрямками вдосконалення виховання  дітей та молоді: здоров’я та фізичне виховання, інтелектуальний розвиток, виховання духовності та моралі. Перш за все, кожен юний львів’янин повинен бути патріотом свого рідного міста, знати історію краю, традицій, побуту.

 

 

 

 

 

 

«Це перший клуб в місті національно-патріотичного виховання, який отримав назву «Форпост». Ми обрали цей район, тому що саме тут молоді хлопці і дівчата проводять теренові забави. Ми б хотіли, щоб тут була база навчання і підготовки молоді до самостійного життя» - зазначила директор Установи дитячих юнацьких і молодіжних клубів Личаківського району м. Львова Оксана Серафин. За своєю першою професією п. Оксана – дизайнер - оформлювач. Тож у вільний від роботи час вона провела на риштуваннях у Центрі два місяці, доки за власними ескізами не розписала 185 квадратних метрів стін.

 

 

 

 

 

 

Якщо говорити саме про цей клуб, то тут є три зони:  зона навчальна, зона спортивна, де будуть проводити уроки самозахисту, де є чудові сучасні  тренажери, а також зона - майстерня, де, власне, хлопці і дівчата зможуть творити  різноманітні моделі і макети.

 

 

 

 

 

 

У зоні навчання є все: книги, проектори, екрани, мікрофони, звукові колонки, ноутбуки, Інтернет.

 

 

 

 

 

 

 

Першим, хто найбільше зацікавився книжковою вітриною був п'ятикласник Петро Бурий із сусідньої школи.

 

 

 

 

 

 

До слова просять  Володимира Шнайдера, начальника управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР. "Якщо говорити про фінансування, то створення цього клубу коштувало близько 1 млн. 700 тис. грн. – це включаючи усі роботи, меблі, які тут є, – зазначив п. Володимир. - Предмети придбання (меблі, тренажери, проектор, екран) – 140 000 грн. Площа приміщення – 180,4 кв. м."

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти – непосидющий народ. Шукають завжди романтики, цікавляться, а що там – за горизонтом. Допомогти їм знайти відповіді на ці запитання зможе гурток пригодницького туризму та краєзнавства, який зосередиться на туристичних походах, рейдах, таборах та екскурсіях. Керівник – Орися Ярмолюк.

 

 

 

 

 

 

 

Покращити свою фізичну форму, стати сильним і спритним, загартувати своє тіло і характер майбутні хлопці-чоловіки зможуть у гуртку «Захист Вітчизни» під керівництвом педагога - організатора Володимира Шульженка.

 

 

 

 

 

 

Гурток технічної творчості та макетування зацікавить тих, хто любить конструювати, майструвати та відтворювати історичні моделі.

 

 

 

 

 

 

Родзинкою діяльності ФОРПОСТу буде також можливість батькам займатись в гуртках разом зі своїми дітьми. Педагоги Центру планують залучати батьків до співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

Педагог-організатор  Орися Ярмолюк провела для дітей вікторину у стилі "Що? Де? Коли?!. Вона обрала тему: "Хто знає Львів краще за мене".

 

 

 

 

 

 

Правилам безпеки у побуті, поведінці на вулиці та основам самозахисту юнаків та дівчат навчатимуть у гуртку «Безпека життєдіяльності та самозахисту». Проводитиме ці напрямки педагог Андрій Риптик.

 

 

 

 

 

 

У день відкриття закладу Личаківська РО ТЧХ України м. Львова організувала для дітей і батьків майстер-клас з надання першої долікарської допомоги. Провели заняття інструктор Червоного Хреста з надання першої долікарської допомоги Юлія Руденко та голова Личаківської  РО ТЧХУ м. Львова Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

Червонохрестівці розповіли коротко про історію Товариства і організували тренінг для дітей і їх батьків з першої долікарської допомоги. Адже безпека дітей – це перша заповідь для кожного педагога, як у школі, так у позаурочний час.

 

 

 

 

 

 

На занятті було розглянуто такі теми, як: фіксація постраждалого у стабільне положення, серцево -легенева реанімація, зупинка кровотечі та бинтування ран різного типу.

 

 

 

 

 

 

Господарі центру організували для свого гуртка спеціальний куточок, в якому почесне місце займає польова сумка патронажної медичної сестри, котра завжди поспішає на допомогу потерпілому. «Цього року ми відкрили нову театральну студію на вул. Кульпарківській, в нас є оновлений клуб з карате на вул. Тютюнників, а також відкриваємо дитячу студію малювання по вул. Ф. Ліста. Нові клуби появляться на Сихові і  Левандівці», – додав Володимир Шнайдер.

 

 

 

 

 

 

На відкриття прийшли всі  директори з районних УДЮМКів м.Львова. Адже кожному хотілося побачити, що там такого нового надбав Личаківський район. Познайомившись з Центром "Форпост", вони визнали, що варто було вкласти такі великі кошти, щоб наші нащадки мали простір для ітелектуального і духовного зростання.

 

 

 

 

 

 

Завершилися урочистості відкриття Центру національно-патріотичного виховання  "Форпост" святковим частуванням з польової кухні і солодким столом.

 

 

 

Довідка

 

Дитячі клуби Львова – мережа осередків дозвілля у 6 районах міста, в яких діють безкоштовні гуртки та секції пізнавального, творчого і спортивного спрямування.

 

Мета діяльності Дитячих клубів – організувати юним львів’янам можливості цікаво й змістовно проводити дозвілля неподалік від дому, пропонуючи формат гурткових та клубних занять.

 

Заняття у 33 приміщеннях відвідують понад 3000 вихованців (55 гуртків різних напрямків). Серед них: спортивні (настільний теніс, футбол, важка атлетика, танці, карате), творчі (образотворче, декоративно-прикладне мистецтво),  гуртки іноземних мов, театральні студії.

 

 

Фото - Ірини Дзіклевич 

Прес-служба Личаківської районної організації  м. Львова ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 924 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024