Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 11 » Голови районних і міських організацій Червоного Хреста Львівщини – вчаться долікарській допомозі
19:51
Голови районних і міських організацій Червоного Хреста Львівщини – вчаться долікарській допомозі

 

АКТУАЛЬНА  ПРОБЛЕМА

 

 

 

     Голови районних і міських організацій

     Червоного Хреста Львівщини – на лекціях

     і тренінгах з надання долікарської допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже третій місяць щотижня у Львівській ОО ТЧХУ відбуваються заняття з першої долікарської допомоги для голів районних і міських організацій Товариства.

 

 

 

 

 

 

"Засвоїти потрібно 48-годинну програму Червоного Хреста з долікарської допомоги, - повідомляє голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко. - Цю групу вчимо для того, щоб її слухачі стали інструкторами з вивчення навичок надання долікарської допомоги".

 

 

 

 

 

 

Вже пішов третій місяць, як з ними сумлінно займається раз на тиждень тренер Ірина Валько в приміщенні Медико-соціального центру Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Курсанти до навчання ставляться дуже сумлінно. Адже після скорочення патронажної медичної служби Червоного Хреста саме їм, керівникам районних і міських організацій ТЧХУ, доведеться взяти на себе цю нелегку ношу – продовжувати розпочату раніше справу.

 

 

 

 

 

 

"Товариство Червоного Хреста України, - ділиться думками слухачка курсів, голова Червоноградської МО ТЧХУ Марія Горошко , - піклувався і піклується про поширення навичок надання першої долікарської допомоги серед населення, і закликає всіх навчитися цій відповідальній справі. Адже своєчасна та правильно надана долікарська допомога - це врятоване чиєсь життя".

 

 

 

 

 

 

Голова Личаківської районної організації м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк також серед курсантів. І хоч вона має диплом медичної сестри з ЦО, отриманий ще під час навчання у Львівському національному університеті ім. І.Франка, але оновити свої знання ніколи не завадить. Та і роль постраждалого комусь треба виконувати. Так навіть легше засвоювати правила накладання бинтів на голову у вигляді «чепчика».

 

 

 

 

 

 

Курсанти вже завершують своє навчання. Вони пройшли основний масив тем: починаючи з навиків встановлення фіксованого положення потерпілого і серцево-легеневої реанімації до бинтування ран і транспортування потерпілого з місця нещасного випадку до карети швидкої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Попереду – заліки. Хто не твердо засвоїв матеріал, той хоч і не залишиться на повторний рік, але і не отримає повного допуску до інструкторської роботи. Йому видадуть сертифікат, але з позначкою «з випробувальним терміном». А термін буде залежати від того, які ще теми курсантові треба вивчити самостійно і потім прийти здати залік тренерові, але вже з іншою групою слухачів.

 

 

 

 

 

 

Сертифікати будуть видаватися міжнародного зразка. Їх підписуватиме особисто генеральний директор НК ТЧХУ Алла Хабарова. Тож побажаймо, щоб св. Миколай приніс у своїй торбі для кожного з майбутніх інструкторів Червоного Хреста з долікарської допомоги – такі дорогі для них документи з правом постійного допуску до відповідальної роботи.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич, Ольги Рабій

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

На цю ж тему - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-11-13-8858

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024