Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Грудень » 16 » МОЗ припинило фінансувати патронажну службу на Вінниччині
13:47
МОЗ припинило фінансувати патронажну службу на Вінниччині

 

ЖЕРТВИ  РЕФОРМ ОХОРОНИ  ЗДОРОВ"Я

 

 

     

     Без державної опіки залишилися близько

     3-х тисяч людей похилого віку, кожен п'ятий

     з яких – лежачий хворий

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-го грудня у Вінницькій області припинила роботу Патронажна служба Червоного Хреста України.

 

Про це повідомила прес-служба Товариства на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 

В оприлюдненій інформації йдеться, що службу припинило фінансувати Міністерство охорони здоров’я. У зв’язку з цим на Вінниччині було скорочено 114 патронажних сестер Червоного Хреста, котрі опікувались самотніми людьми похилого віку. Відтак без їхньої опіки залишилися близько 3-х тисяч одиноких людей літніх віку.

 

У Червоному Хресті також повідомляють, що під загрозою закриття опинилися  2 медико-соціальних центри та 7 кімнат медико - соціальної допомоги населенню.

 

«Закриття патронажної служби призведе до того, що підопічні Червоного Хреста залишаться без відповідної допомоги та соціальної підтримки, що ще більше погіршить життєвий рівень самотніх людей літнього віку та інвалідів», - зазначає у повідомленні голова Вінницької ОО ТЧХУ Сергій Глухенький.

 

Нагадаємо, цього року Вінницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України з 15 серпня 2016 р. розпочала другу хвилю видачі продуктових ваучерів внутрішньо переміщеним особам з Криму та Сходу України.

 

Довідково

 

 

 

 

 

Патронажна служба Товариства Червоного Хреста України була заснована у 1961 році. По всій Україні служба налічувала 3 090 посад та мала за мету, відповідно до Положення про патронажну службу ТЧХУ, надання медичної допомоги, догляду, соціально-побутового обслуговування одиноких престарілих та непрацездатних громадян, інвалідів, ветеранів війни та праці, а також проведення освітніх та профілактичних програм серед населення.


Державна підтримка здійснювалася лише у вигляді дотацій для нарахування заробітної плати: середня зарплата патронажної медичної сестри Червоного Хреста – 1818 грн. на місяць, а молодшої патронажної сестри – 1507 грн. (дані за 2016 рік).

 

Товариство самостійно забезпечувало необхідними ресурсами роботу патронажної служби та надавало матеріальну та натуральну допомогу підопічним: продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, взуттям, ліками, грошовими коштами.

 

Крім медичної допомоги, патронажні сестри здійснювали індивідуальний догляд за хворими, вирішували багато питань, пов’язаних з наданням побутових послуг, організацією консультацій лікарів, влаштуванням пацієнтів до будинків-інтернатів тощо.

 

 

 

Фото – Вінницької ОО ТЧХУ

За джерелами:

http://i-vin.info/news/moz-prypynylo-finansuvaty-patronazhnu-sluzhbu-na-vinnychchyni-19079

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011393257488&fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.mutual

 

 

 

 

Переглядів: 541 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 21:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024